Cinci motive pentru care trebuie să vedeţi spectacolul „Caramitru-Mălăele, câte’n lună și în stele“

Spectacolul „Caramitru-Mălăele, câte’n lună și în stele“ se joacă pe 3 mai, de la ora 20.00, la Sala Mare a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale“ din Bucureşti, în cadrul Campaniei Naţionale Artiştii pentru Artişti. Vă prezentăm cinci motive pentru care trebuie să participaţi la această experienţă teatrală.

Cinci motive pentru care trebuie să vedeţi spectacolul „Caramitru-Mălăele, câte’n lună și în stele“

1. Faceţi un exerciţiu de umanitate. Cumpărând un bilet, îi ajutaţi pe artiştii vârstnici. Toate încasările vor alimenta Fondul de Solidaritate Teatrală, fond special constituit pentru întrajutorarea artiştilor cu probleme de sănătate şi existenţă. Fiecare bilet cumpărat înseamnă nu doar un semn de reverenţă pentru munca actorilor, ci şi un imens ajutor!

2. Actorul Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional din Bucureşti, este unul dintre cei mai mari recitatori din România. Nu mulţi actori se mai încumetă să ţină, în zilele noastre, recitaluri de poezie. „Folosind un discurs care mă stârneşte, poezia poate deveni spectacol. Muzica nu este decât poezie – poezie care este transmisă şi distribuită cu alte mijloace decât rostirea (…). Poezia are nevoie de cutie neagră. De ochi închişi”, spune Ion Caramitru.

„Cândva, am predat la Facultatea de Teatru un curs despre poezie, prozodie și tehnica subtextului, și tot atunci țineam niște ateliere de poezie la Ipotești. Mi s-a propus să fac din ideea de bază a cursului o teză de doctorat. Am refuzat, pentru că, în artă, doctoratul este absurd“.

Ion Caramitru

3. Veţi avea şansa să râdeţi cu Horaţiu Mălăele, unul dintre cei mai mari actori de comedie de la ora actuală. Spontan, acid, plin de umor şi de inspiraţie, Horaţiu Mălăele este cel care spune: „M-am născut atipic şi vreau să-mi păstrez acest statut“. Actorul vă va povesti momente din viaţa şi din cariera lui, aprobat sau ironizat de Caramitru. Veţi vedea cum devine artă o prietenie de-o viaţă între doi actori.

„M-am îmbrăcat în negru pentru că am înţeles că sunteţi morţi după mine“.

Horaţiu Mălăele

4. Veţi asista la câteva momente muzicale impresionante. „Poezia nu poate exista fără muzică. Tăcerea poeziei e muzică“, mai spunea Ion Caramitru. Iar violoncelistul Adrian Naidin va lua tăcerile celor doi actori şi le va pune pe cea mai frumoasă muzică pe care v-o puteţi imagina. „Am venit la invitaţia maestrului Caramitru. M-am bucurat că am putut ajuta prin muzica mea artiştii care au nevoie de ajutor. Pentru mine contează enorm să pot ajuta“, spunea Adrian Naidin, într-un interviu acordat pentru uniter.ro.

5. Pentru că iubiţi teatrul şi pentru că o întâlnire între doi actori de un asemenea calibru este unică. Şi de neratat! Pentru că vreţi să asistaţi la un duel de vorbe ai cărui martori sunt adesea Shakespeare, Topârceanu sau Nichita. Pentru că improvizaţia face ca nici un spectacol să nu semene cu altul. Spectacolul a ajuns la cel de-al patrulea sezon, răstimp în care a fost jucat de fiecare dată cu casa închisă, atât la reprezentațiile din București, cât și în cadrul turneelor programate în țară.

Cumpăraţi bilete la acest spectacol, pe platforma mySTAGE!

INFO

Campania Naţională „Artiştii pentru artişti” a fost iniţiată în anul 2002 cu scopul sensibilizării opiniei publice în vederea strângerii de fonduri pentru artiştii vârstnici cu probleme de existenţă şi sănătate din toată ţară. Campania este un program anual constant al UNITER, cu derulare continuă.