Jacqueline Bisset, Michael Pennington, Tobias Biancone la Gala Premiilor Uniter 2012

În istoria ei de 20 de ani Gala Premiilor Uniter a adus în faţa publicului românesc importante personalităţi culturale europene şi mari artişti de teatru şi cinema.

Jacqueline Bisset, Michael Pennington, Tobias Biancone la Gala Premiilor Uniter 2012

Rămân memorabile prezenţele lui Gerard Depardieu, Vanessa Redgrave, Fanny Ardant, dar şi a lui Richard Eyre, Director – National Theatre din Londra, a lui Ioan Hollender, Directorul general al Operei din Viena (la vremea aceea), a regizorului Petrika Ionescu din Franţa, a sopranei Angela Gheorghiu, precum şi a doamnei Marie France Ionesco.

În acest an, Gala Uniter revine la una din tradiţiile care au consacrat-o ca un eveniment de ţinută şi a invitat, alături de personalităţi ale scenei din România, şi artişti din străinătate care să ofere premii câştigătorilor.

Jacqueline Bisset, cunoscuta actriţă devenită star internaţional de film, cu o cariera cinematografică impresionantă, nominalizată pentru Premiile Globe, Emmy şi Cezar, distinsă cu Legiunea de Onoare în anul 2010 va fi prezentă la Gala Premiilor UNITER pentru a înmâna Premiul pentru cea mai bună regie.
Actriţa a mai fost prezentă în România pentru evenimente cinematografice – în anul 2011 la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, iar in acest an la premiera filmului „Tatăl fantomă”.
Este pentru prima dată când Jacqueline Bisset participă la un eveniment teatral în România.

Michael Pennington, actor şi regizor britanic, fondator – împreună cu regizorul Michael Bogdanov – al English Shakespeare Company. Cunoscut publicului englez şi nu numai pentru legătura sa puternică cu opera shakespeariană reflectată atât în rolurile jucate pe scenă, în spectacolele regizate – mai ales la propria companie, cu care au făcut turnee importante, dar şi în volumele sale despre Shakespeare. Michael Pennington a devenit al doilea actor britanic, după Harley Granville-Barker (în 1925) care susţine, anual, conferinţe pe teme Shakespeare în faţa membrilor Academiei Britanice. British Academy‘s annual Shakespeare lecture a început în anul 1911.

Tobias Biancone, poet, scriitor şi dramaturg de origine elveţiană şi italiană, Director general al Institutului Internaţional de Teatru.

A studiat literatura franceză şi germană la Universitatea din Berna, a publicat şi poezie şi proză, câştigând diverse premii.

Institutul Internaţional de Teatru – ITI este o platformă de colaborare internaţională  pentru întărirea păcii şi a unui respect sporit pentru cei care lucrează în artele spectacolului.

Gala Premiilor UNITER are loc luni, 23 aprilie, ora 21.00, la Teatrul Odeon şi va fi transmisă în direct pe TVR 1, Radio România Cultural şi pe internet la adresele www.tvr.ro şi www.uniter.ro