Cătălin Babliuc, actor: „Trebuie să sparg tichetele alea de vacanță, să simt că trăiesc și că aparțin”

GÂNDURI LA FINAL DE STAGIUNE. Cu ce rămân actorii acum, când se trage cortina peste stagiune? Iată-l, de exemplu, pe tânărul actor Cătălin Babliuc.

Cătălin Babliuc, actor: „Trebuie să sparg tichetele alea de vacanță, să simt că trăiesc și că aparțin”

Se termină stagiunea, vine vacanța de vară. Cu ce gânduri la final de stagiune, Cătălin Babliuc? Cum s-a jucat teatru stagiunea aceasta? Cum ai jucat dumneata? A fost bine, s-a efectuat progres, ceva nou cu care ai răsfățat publicul spectator? Ce urmează pentru Babliuc cu ocazia vacanței de vară, are el vacanță de vară, ce face cu ea?
Au avut loc două premiere – Procesul caprei cu un ied, la Metropolis, scris și regizat de băiatul ăla dependent de muncă, Radu Iacoban, și Cum să distrugi o piesă, spectacol care se joacă la sala Epika în Mall Băneasa, regia George Dogaru. Ambele spectacole sunt perfecte pentru mine, consider că e un soi de exorcizare tâmpită ce fac eu acolo. Dacă le vezi, înțelegi. Urmează un concediu, nu știu exact unde, trebuie oricum să sparg tichetele alea de vacanță, să simt că trăiesc și că aparțin.

S-a fost la teatru, s-au remarcat artiști noi pe care am vrea să îi nominalizăm cu acest prilej?
Cezar Grumăzescu în Apa vie, regia Ștefan Lupu, la Teatrul Mic, și Andrada Corlat, în Mult zgomot pentru nimic, regia Andrei Șerban, la Teatrul de Comedie.

Ce premiu considerați că ar fi trebuit să primească Babliuc și nu i s-a dat până acum?
Un apartament de patru camere în centru, dar la umbră, și 250.000 de euro în cont. N-aș ști să zic pentru ce, dar mi s-ar părea un gest frumos.

Fericire. Care a fost cel mai fericit moment din cariera de actor a lui Babliuc în stagiunea recent încheiată? De ce tocmai acela?
M-a tras de mână o doamnă la metrou, de am intrat direct într-o stare de panică și semi-scandal, mi-a arătat numele meu pe ecranul telefonului și mi-a enumerat cele patru spectacole în care m-a văzut. Am ieșit de la metrou cum ieșea Freddie Mercury de pe Wembley.

„Procesul caprei cu un ied”, la Teatrul Metropolis din București

Pentru la toamnă, unde o să joace Babliuc? La ce să ne așteptăm, unde venim să-l vedem?
La Bulandra, în Pasărea albastră, regia Irina Banea. Probabil că o să mai fie și alte proiecte, dar încă nu știu eu de ele.

Cinema, filme de televiziune. Cum merge cariera în această direcție? Există consacrare, cum se desfășoară viața pe platourile de filmare pentru Cătălin Babliuc?
Am făcut un scurtmetraj cu Mihai Pârcălab și sper să ajung la
Anonimul vara asta. Am filmat un pic și la Las Fierbinți și cam atât. Simt că o să filmez un lung metraj despre viața unui boxer, o simt dimineața când beau apă.

M-a tras de mână o doamnă la metrou, de am intrat direct într-o stare de panică și semi-scandal, mi-a arătat numele meu pe ecranul telefonului și mi-a enumerat cele patru spectacole în care m-a văzut. Am ieșit de la metrou cum ieșea Freddie Mercury de pe Wembley.”
Cătălin Babliuc, actor

Foto: Unsitedemuzica.ro