Expoziție-eveniment pentru tinerii scenografi

Tinerii scenografi români sunt invitați să se înscrie în expoziția internațională „INNOVATIVE COSTUME of the 21st CENTURY: THE NEXT GENERATION”, desfășurată la Moscova, în iunie-august 2019. Curatorul expoziției desemnat de OISTAT pentru România este profesorul scenograf Nic Ularu.

Expoziție-eveniment pentru tinerii scenografi

Expoziția internațională INNOVATIVE COSTUME of the 21st CENTURY: THE NEXT GENERATION va fi găzduită de A.A. Muzeul Teatrului Central de Stat Bakhrushin, situat în apropiere de Piața Roșie din Moscova, Rusia, în iunie – august 2019.

Curatorii expoziției vor selecta costume experimentale revoluționare, creative, originale, neobișnuite, unice, inspiraționale, curajoase, inovatoare, din peste 50 de țări. Obiectivul este acela de a promova și de a documenta vocabularul artistic pe care următoarea generație de designeri de teatru și de modă îl creează, și de a genera o platformă prin care poate fi explorat dialogul cu privire la problemele societății de azi.

„Căutăm lucrări de la tineri designeri de costum care au creat lucrări adecvate temei expoziției între anii 2000-2018. Vor fi acceptate lucrări ale studenților, tinerilor profesioniști, costume ale designerilor independenți sau ale designerilor de modă, precum și ale producătorilor de costume. Scenografii sunt încurajați să își prezinte cea mai importantă lucrare care explorează ideile noi și / sau utilizarea inventivă a materialelor și / sau încorporarea exploratorie a tehnologiei. Căutăm costume, colaje, fotografii, design generat de calculator, clipuri video și costume tridimensionale, destinate operei, baletului, teatrului, cinematografiei și artelor spectacolului. Designul inovator de modă, costumul ca instalație și proiectele nerealizate sunt, de asemenea binevenite”, menționează organizatorii.

Curatorul expoziției desemnat de OISTAT pentru România este profesorul scenograf Nic Ularu.

Cei interesați pot adresa orice întrebare referitoare la conținutul, detaliile de participare și trimiterea lucrărilor pe adresa de e-mail: unic@sc.edu.

Informațiile referitoare la înscrierea și trimiterea lucrărilor se pot accesa aici.

DATA LIMITĂ DE ÎNSCRIERE ȘI TRIMITERE A LUCRĂRILOR ESTE 15 APRILIE 2018.