FEST – FDR, între 7 şi 13 iunie, la Timişoara

Timişoara rămâne, şi în iunie, în zodia teatrului. Un performance, un one-man show, un spectacol inspirat de un roman celebru - „Moromeţii“, toate acestea vin pe scenele Naţionalului timişorean alături de cea mai nouă premieră a instituţiei, „Proştii sub clar de lună“.

FEST – FDR, între 7 şi 13 iunie, la Timişoara

Nu trebuie uitate nici spectacolul canadienilor de la South Coast Repertory Theatre sau deja celebrul „Sfântul din Sfântul Gheorghe“ al cunoscutului dramaturg Peca Ştefan.

Ce se întâmplă atunci când literatura, teatrul, artele plastice şi muzica îşi dau întâlnire? Răspunsul îl dă unul dintre cele mai cunoscute performance-uri ale ultimilor ani: Medio Monte. O întâlnire altfel cu vedeta musicalului timişorean The Full Monty, Richard Balint şi cu o nouă formă de artă.

Pentru toţi amatorii de teatru, pentru toţi amatorii de arte vizuale, pentru toţi amatorii de muzică, Medio Monte spune „prezent” în FEST-FDR, marţi, 9 iunie, de la ora 19, pe scena Sălii Mari a Teatrului Naţional.

Vedeta Comedy Central, unul dintre promotorii de vârf ai genului stand-up comedy în România, actorul Dragoş Pop, aduce în FEST-FDR Cireada de pe tort. De el şi de noi, cu el şi cu noi va povesti şi va râde Dragoş Pop miercuri, 10 iunie, de la ora 19, la Sala 2 a Teatrului Naţional în cel mai nou show al său.

Inspirat din celebrul roman Moromeţii, adaptarea cunoscutului om de televiziune Cătălin Ştefănescu a reunit în spectacolul Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule? câteva dintre numele celebre ale teatrului românesc : actorii Marcel Iureş (foto) şi George Mihăiţă, precum şi regizorul Alexandru Dabija.

pai despre ce

Din umorul fatalist al lui Marin Preda, umorul blând al lui Cătălin Ştefănescu, din teribilul, sarcasticul simţ comic al lui Dabija şi din personalităţile flamboaiante ale celor doi actori se naşte un spectacol despre dimensiunea fabuloasă a românilor care dă, în egală măsură, o nouă definiţie termenului „fabulă”. La Timişoara, în FEST-FDR, joi, 11 iunie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Naţional.

FEST-FDR propune tuturor celor curioşi un nou gen de teatru, pentru prima dată în România: teatrul de expresie hip-hop. Vineri, 12 iunie, de la ora 19, în Sala 2, canadienii de la South Coast Repertory aduc de peste ocean spectacolul Dreamscape. Evenimentul tragic din 1998 din Riverside, care a dus la uciderea Tyishei Miller de către forţele de poliţie chemate să o ajute, este reimaginat ca un dialog rap punctat de elemente de coregrafie hip-hop. Un spectacol al performanţei şi al emoţiei, care nu trebuie ratat.

Timişoara este reprezentată în FEST-FDR de cea mai recentă premieră a Teatrului Naţional, Proştii sub clar de lună. O comedie usturătoare despre un subiect arzător, „la ordinea zilei” – controalele care au bulversat mass-media românească a ultimei jumătăţi de an. Un hohot uriaş de râs, Proştii sub clar de lună vă aşteaptă sâmbătă, 13 iunie, de la ora 20, în Sala Mare a Teatrului Naţional. Fiţi alături de noi şi haideţi să închidem împreună FEST-FDR, ediţia cu numărul 20.

Vă mai puteţi procura bilete la aceste spectacole-eveniment de la Agenţiile de bilete ale Teatrului Naţional (Agenţia „Mărăşeşti”, str. Mărăşeşti nr. 2 şi Agenţia „Sala 2”, Parcul Civic), în fiecare zi între orele 11 şi 19, sau online, pe www.tntimisoara.com).