FESTIVALUL BUCHAREST FRINGE – Maratonul Teatrului Independent

Până pe 22 iulie 2018, continuă înscrierile pentru ediția a VIII-a a Festivalului Bucharest Fringe. Înscrierile au început pe 20 mai.

FESTIVALUL BUCHAREST FRINGE – Maratonul Teatrului Independent

Unul dintre cele mai importante evenimente dedicate teatrului independent, Festivalul Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent, așteaptă înscrieri pentru cea de-a VIII-a ediție. Va fi o selecție exigentă, în care spectacolele din toate secțiunile se vor ”bate” pentru premiile Festivalulului, după cum anunță organizatorii.

Trupele și organizațiile de teatru independent din toată țara sunt invitate să se înscrie până pe 22 iulie 2018 în competiția Bucharest Fringe.

Condiții de înscriere:

Se pot înscrie în Festival spectacole independente care au avut premiera în perioada 21 Iulie 2017 – 20 Iulie 2018. Prin spectacole independente organizatorul înțelege spectacole care nu sunt produse direct de teatre finanțate de la bugetele de stat. În schimb sunt acceptate colaborări între instituții independente și teatre de stat. Bucharest Fringe încurajează inovația, originalitatea, curajul artistic și debutul – principii care se regăsesc în criteriile de selecție ale Festivalului.
Fișa de înscriere poate fi descărcată de pe site-ul festivalului: www.bfringe.ro sau ca răspuns la un mail trimis la comunicare@teatrulapropo.ro. Pentru înscriere este obligatorie trimiterea unei înregistrări video complete a spectacolului.
După completare, fișa va fi trimisă pe adresa comunicare@teatrulapropo.ro, până cel târziu pe data de 22 iulie 2018, ora 24:00.


Juriul de specialitate este format din criticii: Monica Andronescu, Oltița Cîntec, Oana Cristea-Grigorescu, Cristiana Gavrilă şi Cristina Rusiecki. Aceștia vor alege spectacolele pentru toate secțiunile Festivalului: Story, Unconventional, Serile Teatrului Studențesc și One Drama.

Spectacolele selecționate vor intra în competiția Bucharest Fringe care se va desfășura  în București în perioada 29 Septembrie – 7 Octombrie 2018. În cadrul Festivalului vor fi acordate mai multe premii, de către un Juriu de reputați specialiști în domeniu.

La ediția a VII-a, în toamna anului 2017, Festivalul s-a bucurat de o largă apreciere, evenimentele sale fiind vizionate de peste 2.000 spectatori, în marea lor majoritate tineri, în aproape 30 de spectacole, în 13 locații independente.
Pentru informații suplimentare: Mihaela Popescu, comunicare@teatrulapropo.ro;

Detalii pe www.bfringe.ro

Foto: Bucharest Fringe