Festivalul NETA 2015. „Tobelia“, la Bucureşti pe 31 august

TOBELIA, o coproducţie NETA multi-premiată, vine la Bucureşti, în 31 august! Scrisă de un muntenegrean - Liubomir Giurkovici, unul din cei mai proeminenţi scriitori din ţara sa, adusă în scenă de un sloven, renumit actor şi regizor - Nick Upper, desemnată cel mai bun spectacol, în Macedonia, la Festivalul „Actor of Europe”, coproducţia NETA de mare succes TOBELIA, piesa despre femeia care iubea prea mult, a cărei premieră a avut loc anul trecut într-un teatru bulgar, vă aşteaptă pentru o singură reprezentaţie la Bucureşti, în 31 august, ora 18.00, la Sala Pictura a Teatrului Naţional, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru NETA 2015!

Festivalul NETA 2015. „Tobelia“, la Bucureşti pe 31 august

Artist recunoscut pe teritoriul fostei Iugoslavii ca pionier al postmodernismului teatral şi al teatrului alternativ, performer al căutărilor în arta interpretativă şi în cea regizorală, Nick Upper este un explorator neobosit al teritoriilor de graniţă în arta sa.

Piesa este o dramă modernă, a unei familii damnate, din care a dispărut pentru totdeauna şi ultima prezenţă masculină, developată peste un obicei străvechi, albanez şi muntenegrean, numit Tobelia, care poate fi întâlnit şi astăzi în familiile fără urmaşi de sex masculin.

59-tobelija_1-bd5e6b80cb6bf058

Spectacolul dedicat lui Bertolt Brecht şi Dimitar Gocev impune actualitatea unui mit în mediul urban, printr-o realizare artistică de excepţie. Creaţii actoriceşti memorabile, Joana Popovska (Macedonia), Rositza Ognjanova şi Kamelia Lishkovska (Bulgaria), au fost încununate, fiecare, cu premiul pentru cea mai bună interpretare la Festivalul Internaţional NETA, în 2014, la Vratsa, ocazie cu care şi Nick Upper a primit premiul pentru cea mai bună regie.

TOBELIA, o coproducţie NETA (Bulgaria-Macedonia-Slovenia), răsplătită cu 5 premii importante, vine la Bucureşti, în 31 august!

INFO

logo neta _9_

Festivalul Internaţional de Teatru NETA 2015 (28 august – 4 septembrie) este organizat de: Teatrul Național “I.L.Caragiale” din București (iniţiator şi organizator), NETA Network (New European Theater Action) împreună cu UNITER (co-organizator), fiind finanţat de Guvernul României prin Ministerul Culturii, şi realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român (ICR) și al Centrului Cultural al Municipiului Bucureşti (ARCUB). NETA Network a accesat, la rândul ei, pentru organizarea acestui festival, fonduri de la Uniunea Europeană, prin intermediul programului Europa Creativă.