In MEMORIAM – Catalin Naum

UNITER – Uniunea Teatrală din România îşi exprimă profunda tristeţe şi durere la dispariţia celui care a fost CĂTĂLIN NAUM, regizor şi pedagog,  la data de 9 mai a.c.

In MEMORIAM – Catalin Naum

Născut la 1 aprilie 1939, Cătălin Naum a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1970. Din acelaşi an devine regizorul şi mentorul teatrului studenţesc „Podul” căruia îi  va dedica întreaga sa viaţă. De-a lungul carierei sale a îndrumat cu devoţiune sute de studenţi dintre care, nu puţini, au devenit în timp actori de seamă ai scenei româneşti.

Esenţial pentru, Catalin Naum, era educarea actorului pentru a deveni CREATOR şi nu doar un simplu executant. În „Pod” s-au jucat sute de spectacole de-a lungul anilor sub bagheta sa.

Câştigător al Premiului Preşedintelui la Gala Premiilor UNITER în 2007, Cătălin Naum mărturisea despre arta de fi actor: „Actorul trebuie să fie pe scenă, nu în presă şi în scandaluri, şi să muncească mereu cu teama că în sala cu 300 de oameni sunt şase care nu vibrează odată cu el.”

Ne vei lipsi Cătălin Naum!

Dumnezeu să te-odihnească în pace!