In Memoriam Florica Ichim (1938-2022)

S-a stins din viața unul dintre cei mai puternici și viguroși oameni pe care i-a avut teatrul românesc.

In Memoriam Florica Ichim (1938-2022)

Cu o dezarmantă demnitate și luciditate, uneori cu o încăpățânare care deranja mințile slabe, a construit și a șlefuit zeci de ani oglinda teatrului.

Florica Ichim a fost editorul de carte care își punea cărțile mai presus de orice. Vacanțele de vară și le petrecea scriind, corectând, trimițând la tipar cărți, vorbind la telefon și fumând. Sub nucul de la mare. Care i-a ascultat temerile și frământările. Numai de ea știute, numai de ea rezolvate.

Florica Ichim nu spunea vorbe de prisos. Cuvântul „poate” nu exista în convorbirile cu doamna Ichim. Totul era clar, precis în dezordinea riguroasă a biroului său.

Un om care nu a experimentat oboseala. Și nici odihna. Până astăzi, 27 februarie 2022.

„Teatrul azi” e acum un spațiu suspendat în timp. Teatrul e azi mai sărac decât ieri. Dumnezeu să o ierte! Condoleanțe familiei și teatrului românesc!

Cei care doresc să își ia rămas bun de la Florica Ichim o pot face marți, 1 martie, în intervalul orar 13.00-17.00 la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena (Bulevardul Basarabia, nr.3, zona Piața Muncii, București).

Slujba de înmormântare va avea loc miercuri, 2 martie, ora 10.00, la aceeași biserică. Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Străulești 2 (Șoseaua Odăii, nr. 471, Mogoșoaia).