In memoriam Ștefan Oprea

UNITER - Uniunea Teatrală din România își exprimă profunda tristețe la aflarea veștii plecării dintre noi a criticului și istoricului de teatru ȘTEFAN OPREA (26 septembrie 1932 - 9 august 2018 ).

In memoriam Ștefan Oprea

Puteți citi mai jos mesajul de condoleanțe transmis de colegii din AICT Teatrologie. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 11 august, la ora 13.00, la Cimitirul Eternitatea din Iași.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Odihnă veșnică binecuvântată lui Ștefan Oprea

Colegii din Secția Română AICT – Teatrologie îi aduc un omagiu reputatului profesor universitar, critic și istoric de teatru Ștefan Oprea, care a trecut de curând la cele veșnice. Pentru cei care i-au citit studiile, articolele și cărțile, memoria lui va continua să marcheze un capitol important din istoria teatrului românesc. Pentru cei care l-au cunoscut, Ștefan Oprea a însemnat un reper de conduită umană și profesională, un autentic om de cultură care și-a dedicat întreaga existență scrisului și activității de la catedră. Pentru studenții săi din atâtea generații, el va rămâne îndrăgitul dascăl care le-a înnobilat spiritul prin cuvintele sale și le-a deschis calea către marile valori ale istoriei și prezentului teatrului de pretutindeni.

Suntem alături de fiica sa, doamna prof. univ. dr. Anca Maria Rusu, în aceste clipe de durere. Fie ca Ștefan Oprea să primească odihnă veșnică, binecuvântată.

Biroul Secției Române AICT – Teatrologie
Ludmila Patlanjoglu, Monica Andronescu, Irina Ionescu,
Maria Zărnescu, Cristiana Gavrilă și Octavian Saiu