LA MULȚI ANI, EUGEN ȚUGULEA !

De obicei, când spui despre un artist că împlinește 90 de ani, te gândești că amintirile trebuie să fie „instituția” căreia i se dedică omul respectiv. Însă, în cazul dumneavoastră, domnule Eugen Țugulea, lucrurile stau cu totul altfel. Reușiți să trăiți poezia cu o curiozitate infinită, să faceți teatru cu inteligență, cu vioiciune, sensibilitate și cu o energie parcă întinerită an de an.

LA MULȚI ANI, EUGEN ȚUGULEA !

Cuvântul vă e armă în lupta cu vremurile. Premiul special pentru o viață dedicată teatrului şi poeziei acordat de UNITER în 2016 este o timidă recunoaștere a valorii dumneavoastră de necontestat. 14 ani ați fost stâlpul Teatrului „Regina Maria” din Oradea, un ctitor al teatrului orădean. Și ați fost dedicat trup și suflet acestei cauze. Admir profund faptul că ați continuat să jucați și după pensionare și că v-ați găsit refugiul în poezie, unde aveți un repertoriu atât de vast în recitalurile pe care vi le-ați ticluit din Eminescu, Michelangelo, Topârceanu, Arghezi, Nichita Stănescu, Goga sau Coșbuc.

Ce urare mai bună acum, la împlinirea a 90 de ani, decât un gând bun și o strângere puternică de mână?! Și un LA MULȚI ANI spus din toată inima! Vă doresc ani buni, frumoși, plini de energie, care să ignore vremurile actuale, ani cu nesfârșite bucurii!

Ion Caramitru

președinte UNITER

Foto: Adi Bulboacă