La mulți ani, Nicu Alifantis!

Astăzi este ziua lui Nicu Alifantis.  Astăzi este pe scena Operei într-o super-producție: Alifantis70.

La mulți ani, Nicu Alifantis!

La mulți ani, Nicu Alifantis!

Și mulțumim pentru tot.

Pentru gestul de generozitate, pentru perseverență, profesionalism.

Mulțumim pentru că reușiți să faceți din muzică un personaj. Un personaj construit cu migală și delicatețe. Și pe care îl dăruiți publicului cu atât de multă sensibilitate și iubire.

***

Vă invităm să citiți interviul realizat de Tiana Alexe pentru numărul 3-4 al Revistei Teatrul azi. 

Și, dacă în perioada 3-25 iunie vă aflați în Sibiu, Craiova, Oradea, Cluj, Târgu Mureș, Brașov, Iași sau Timișoara, vă invităm cu drag la concertul Alifantis&FragileBand.

Eveniment produs de UNITER și ALIFANTISMUSIC în cadrul Campaniei Naționale „Artiștii pentru Artiști”, ediția 20.

Bilete aici. 

***

„Anul acesta pentru mine e un an special. Acum, cu cât avansezi în viață – ca să nu zic îmbătrânești – încep să ți se întâmple tot felul de lucruri rotunde, frumoase. Anul trecut am împlinit 50 de ani de la debut. Anul acesta fac 70 de ani de viață. Am mai trăit momentul acesta în 2004 când împlineam 50 de ani și m-am speriat. Am zis că se termină totul, sunt bătrân, ce să mai fac eu la 50 de ani?! Și-am avut un moment când am decis să fac un spectacol de ziua mea. Și-atunci s-a născut un proiect la care eu țin foarte tare – Simfonicul. A fost la TNB, la Sala Atelier. A fost minunat că am avut de lucru și am uitat definitiv că am făcut 50 de ani. Anul acesta, la 70 de ani, mi-am pus spectacol la Operă. Și fac o super-producție cu orchestra mare și corul Operei și cu cele două trupe ale mele. Va fi o nebunie întreagă. Așa că m-am legat de Alifantis70, dar și de faptul că trec în cealaltă parte a vieții. Am sunat-o pe Aura Corbeanu și i-am propus acest turneu: șapte spectacole, în șapte teatre din șapte orașe. Am pus la cale, împreună cu UNITER, toată această producție, iar toți banii, în afară de cei strict de producție, rămân Campaniei Artiștii pentru Artiști. Sper să se vândă toate spectacolele cum trebuie. Le gestionez, sunt cu ochii pe ele în fiecare dimineață, verific câte bilete s-au mai dat.” (fragment din interviul „În teatru ai de învățat de la oricine”. Revista Teatrul azi, nr.3-4 /2024)