Mădălina Ciotea, actriță: „A fost o stagiune magică”

GÂNDURI LA FINAL DE STAGIUNE. Cu ce rămân actorii, acum, când cade cortina peste stagiune? Astăzi ne răspunde actrița Mădălina Ciotea.

Mădălina Ciotea, actriță: „A fost o stagiune magică”

Scumpă Mădălina Ciotea, am ajuns iată la finalul unei noi frumoase stagiuni în teatrul românesc. Ce ai făcut dumneata în stagiunea aceasta, cu ce spectacole ai onorat publicul spectator și cu ce ai rămas în urma desfășurării lor?
A fost o stagiune magică. Am scos un minunat spectacol la Teatrul Odeon, Gardenia, regia Zoltan Balázs. O bijuterie care a fost selecționată și în Festivalul Național de Teatru, dar nu numai acolo. Și un alt spectacol absolut fermecător și el selecționat în Festivalul Național de Teatru – Ținutul din miezul verii, regia Vlad Massaci, la Teatrul Mic.

Ai avut timp să mergi la teatru și să vezi și spectacolele colegilor? Ți-a plăcut ceva în mod deosebit, să trecem în agendă pentru la toamnă?
Mi-am făcut timp să merg și vă invit să vedeți Fugarii, regia Alexandru Dabija, la Teatrul Odeon, și Alice în Țara Minunilor la Circul Metropolitan București. Vă promit că nu o să vă pară rău. A, și evident Gardenia tot la Teatrul Odeon.

„Gardenia”, la Teatrul Odeon din București

Pentru stagiunea următoare ai ceva în pregătire? La ce surpriză plăcută să ne așteptăm? Unde o să te vedem?
Așa ușor superstițioasă cum sunt nu o să divulg încă ce am în pregătire, dar o să mă puteți vedea și la teatru, dar și în film. Și chiar vor fi niște surprize!

Ai și dumneata de acum o vârstă, nu mai ești tânăra noastră actriță, adică – pardon! – mai ești, dar sunt alți colegi încă și mai tineri. De la tineret-speranțe, așadar, ai remarcat pe cineva în mod aparte? Cine vine tare pe turnantă?
Cu siguranță sunt tinere speranțe care se vor face remarcate la Gala HOP. Merg să văd și revin cu detalii.

Viața. Ce planuri de viață are Mădălina Ciotea cu ocazia vacanței de vară care tocmai începe? Are Mădălina Ciotea vacanță de vară?
Planurile sunt multe și includ nume ca New York și Puerto Rico, Gran Canaria. Cine vrea vacanță când ai de ajuns în astfel de destinații?!

Spune-mi cel mai frumos lucru care ți s-a întâmplat în ultimul an de teatru și, de ce nu, de film. De ce tocmai acesta?
Au fost mai multe lucruri frumoase, cum ar fi să fac parte din trupa Teatrului Odeon, teatru la care am visat de când eram în facultate; cele două spectacole selectate în Festivalul Național de Teatru de care ziceam și încă un vis devenit realitate: să particip la un atelier susținut de domnul Silviu Purcărete (atelier în cadrul FNT 2018, #fnt100 , la Sinaia) pe care îl admir încă dinainte să fiu studentă la facultatea de teatru. A fost o plăcere să filmez la Moromeții 2, regia Stere Gulea. Și pentru un lungmetraj despre Regina Maria a României. Sunt recunoscătoare pentru toate lucrurile care mi se întâmplă și încerc să mă bucur cât pot de mult de fiecare moment din viața mea.

„Așa ușor superstițioasă cum sunt nu o să divulg încă ce am în pregătire, dar o să mă puteți vedea și la teatru, dar și în film. Și chiar vor fi niște surprize!
Mădălina Ciotea, actriță

Foto: Cornel Lazia, Teatrul Odeon