S-a stins actrița LEONIE WALDMAN-ELIAD (24 ianuarie 1932 – 14 august 2015)

UNITER – Uniunea Teatrală din România îşi exprimă profunda tristeţe la dispariţia celei care a fost actriţa Leonie Waldman-Eliad, steaua cântecului evreiesc din România.

S-a stins actrița LEONIE WALDMAN-ELIAD (24 ianuarie 1932 – 14 august 2015)

O viaţă remarcabilă, pe care să o dedici unui Teatru şi unei tradiţii de unii uitată – teatrul idiş – este o misiune unică, perfect asumată de Leonie Waldman-Eliad, vreme de 67 de ani. A slujit cu dârzenie Teatrul Evreiesc de Stat până la finalul acestei frumoase şi complexe vieţi. Dovadă stau cele peste 120 de roluri interpretate în teatru şi film.

Am văzut-o pe scenă, până de curând, în producţiile Teatrului Evreiesc de Stat: „Motke hoţul”, „Purimşpil – o comedie”, „Mazl tov… and justice for all!”, „Duşmancele, o poveste de iubire”, „Dinastia Efros”, „Stele rătăcitoare”, „Nuntă cu divorţ” şi „Un rege Lear evreu”. Şi a fost de fiecare dată – cu o insistenţă fascinantă – aceeaşi Leonie Waldman-Eliad.

Pentru teatrul idiş şi pentru noi toţi este o mare pierdere.

Înmormântarea va avea loc duminică, 16 august, ora 11.00, la Cimitirul Evreiesc Filantropia, din Bucureşti (bvd. Ion Mihalache, nr. 89-91).

Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!

COMUNICAT DE PRESĂ

UNITER