Andreea Vasile: „Cel mai dificil e când trebuie să aștept”

HAI LA TEATRU! UNITER a lansat o nouă campanie prin care artiștii vă invită să veniți la teatru, să vă convingeți că teatrul românesc are nu doar un mare trecut, ci și un mare prezent și, mai ales, un mare viitor.

Andreea Vasile: „Cel mai dificil e când trebuie să aștept”

Andreea Vasile e freelancer. Joacă în multe locuri, de la Metropolis la Point. În rest, e în seriale TV și în filme de cinema. Pe val.

ACTRIȚA RECOMANDĂ…

Andreea, în ce spectacole joci în această stagiune?
Joc în „Jake și femeile lui”, la Teatrul Metropolis, regizat de Claudiu Goga. E o comedie romantică, unde se râde și se plânge, două ore și jumătate. În „Reguli de viață”; a avut premiera recent, la Comedie, la Sala Nouă. Ioana Petre este regizorul. Este tot așa, o comedie cap-coadă, de o oră și jumătate. O comedie de-asta neagră, povestea unei familii care se întâlnește la masa de Crăciun și de acolo se întâmplă toate nenorocirile. Apoi „Un bărbat pentru Sara”, spectacol pe care îl joc la Palatul Copiilor; vreo doi ani l-am jucat la Mall Băneasa. Mai joc în „Politik.on”, spectacolul lui Radu Iacoban de la Point. Acum începem repetițiile – de fapt, le-am început în noiembrie, dar am făcut o pauză – pentru spectacolul lui Juncu, tot la Metropolis, care se numește „Hysterical Blindness”.

Un spectacol pe care îl recomanzi, dar în care nu joci dumneata.
Spectacolul în care joacă prietena mea Diana Cavallioti, „Fool for Love”, la Teatrul Național.

Un actor, coleg cu dumneata, care îți place.
Mă puneți într-o situație foarte dificilă. Oprea. Emilian Oprea. Am jucat împreună la Teatrul din Brăila, în „Camera albastră”. L-am jucat o bună perioadă, vreo doi ani. Și am jucat în film cu Emilian (n.r. – „De ce eu?”, regia: Tudor Giurgiu).

O actriță, colegă cu dumneata, care îți place.
Diana Cavallioti, Rodica Lazăr… sunt foarte multe.

Un regizor tânăr de urmărit, din țara noastră.
Ioana Petre și Radu Iacoban, cu care am lucrat de curând și care sunt viitori regizori foarte buni.

politik.on
„Politik.on”, în regia lui Radu Iacoban, la Point.

Un motiv pentru care să meargă spectatorii la teatru.
Pentru că povestea te face să mergi mai departe.

CELE MAI…

Cel mai bun sfat primit în cariera dumitale.
Domnule Crăciun… Să știți că nu am. Aș fi ipocrită dacă v-aș răspunde. Nu am urmat niciun sfat.

Cea mai neobișnuită întâmplare trăită pe scenă.
Păi am căzut – eu cad tot timpul pe scenă. Cad tot timpul. Și am căzut într-o ladă, cu picioarele în sus, de unde 30 de secunde s-au chinuit să mă scoată. Am căzut acum, săptămâna trecută, când am fost în turneu. Am căzut în fund, într-o sală cu 600 de oameni. Am căzut pentru că m-a luat trăirea pe dinainte (râde). Dar știți ce este amuzant? Nu că am căzut, ci că 30 de secunde – sau câte or fi trecut – nu puteam să mă ridic de râs. Astea sunt. Căderile.

Cel mai provocator spectacol de până acum pentru dumneata.
Să știți că „provocator” are mai multe valențe, dar pentru mine a fost ăla cu Juncu, „Niște fete”, pentru că era un rol important și eu eram la început.

Cel mai dificil moment din viața dumitale în teatru.
Cel mai dificil e când trebuie să aștept. Sigur, asta nu s-a mai întâmplat de vreo doi ani, dar există această frică permanentă, că nu știu ce urmează să se întâmple.

Cel mai bun lucru care ți s-a întâmplat de când ești actriță.
Că pot să joc.

Cea mai interesantă întâlnire pe care ai avut-o până acum în teatru.
Domnule Crăciun, aș fi preferat să mă întrebați care e asemănarea dintre mine și personaj. Cea mai interesantă întâlnire? Nu pot să numesc doar una. Eu cred că, în general, în viață ești suma întâlnirilor.

„Eu cad tot timpul pe scenă. Și am căzut într-o ladă, cu picioarele în sus, de unde 30 de secunde s-au chinuit să mă scoată.”
Andreea Vasile, actriță

Foto: Cornel Lazia