Diana Cavallioti: „Pentru mine, adevărata întâlnire este cea cu publicul”

HAI LA TEATRU! UNITER a lansat o nouă campanie prin care artiștii vă invită să veniți la teatru, să vă convingeți că teatrul românesc are nu doar un mare trecut, ci și un mare prezent și, mai ales, un mare viitor.

Diana Cavallioti: „Pentru mine, adevărata întâlnire este cea cu publicul”

ACTRIȚA RECOMANDĂ

În ce spectacole joci în această stagiune?
Am câteva spectacole la care țin enorm, pentru că fiecare spune o poveste în care îmi place să mă regăsesc. Și cred în spectacolele mele pentru că sunt făcute pentru spectator, pentru dorința lui de a reveni la teatru. Joc la Teatrul Metropolis: „A douăsprezecea noapte”, „Țarul Ivan își schimbă meseria”, „Iubire Isterică”. La Teatrul Național: „Nebun din Dragoste”. La Teatrul Act: „Contracte”. „Un bărbat pentru Sara”, la Palatul Național al Copiilor.

Un spectacol pe care îl recomanzi (deși nu joci în el).
„Reguli de Viață”, Teatrul de Comedie, sala Nouă. Un spectacol de debut, în care joacă și prietena mea Andreea Vasile, cu actori din generația mea care își folosesc talentul cu foarte mult curaj. Am plecat de la spectacol cu speranța că voi avea și eu mai mult curaj pe viitor.

Un actor tânăr din țara noastră care îți place.
Conrad Mericoffer.

O actriță tânără din țara noastră care îți place.
Silvana Mihai.

Un regizor tânăr de urmărit, din țara noastră.
Andrei Majeri, Ioana Petre.

Un motiv pentru care să meargă spectatorii la teatru.
Nu am știut niciodată să răspund la această întrebare. Mă blochez de fiecare dată. Cred că cine caută motive pentru a merge la teatru nu caută ce/unde trebuie.

CELE MAI…

Cel mai bun sfat primit în cariera dumitale.
Sfaturile mă ocolesc la fel de ingenios cum le ocolesc și eu pe ele. Învăț de la oamenii cu care lucrez fără îndoială, dar sfaturile dețin o notă de fatalitate care mă sperie.

Cea mai neobișnuită întâmplare trăită pe scenă.
Cred că o criză de râs care a ținut cinci minute, râdea publicul, râdea toată distribuția. Superb! Deși această îndeletnicire începe să devină, din neobișnuită, obișnuită „cu acte”.

a-douasprezeca-4-768x512
„A douăsprezecea noapte” (direcția de scenă: Victor Ioan Frunză), la Teatrul Metropolis din București.

Cel mai provocator spectacol de până acum pentru dumneata.
„Nebun din dragoste”. Simt că, deși îmi las tot sufletul pe scenă, abia aștept următorul spectacol pentru a o lua de la capăt.

Cel mai dificil moment din viața dumitale în teatru.
Au fost nenumărate. Le-am uitat. Până una-alta, cred că, dacă vreau să continui această meserie, trebuie să uit de toate și să mă întreb doar ce va fi mai departe. Și nici asta nu e chiar ușor.

Cel mai bun lucru care ți s-a întâmplat de când ești actriță.
Să joc. Să mă joc.

Cea mai interesantă întâlnire pe care ai avut-o până acum în teatru și de ce aceea.
Nu vreau să fac o clasificare a „întâlnirilor” pe care le-am avut până acum în teatru. Fiecare experiență a avut farmecul și importanța ei. Ce vreau însă să menționez este faptul că pentru mine adevărata întâlnire este cea cu publicul. Cele câteva momente de liniște dinaintea începerii spectacolului, tensiunea în care așteptăm să ne cunoaștem sub lumina reflectoarelor… Aceasta este magia care îmi întreține iubirea pentru teatru.

„Cred că cine caută motive pentru a merge la teatru, nu caută ce/unde trebuie.
Diana Cavallioti, actriță