Juriul de nominalizări al Galei Premiilor UNITER 2021

UNITER – UNIUNEA TEATRALĂ DIN ROMÂNIA anunță juriul de nominalizări pentru cea de-a XXIX-a ediție a GALEI PREMIILOR UNITER.

Juriul de nominalizări al Galei Premiilor UNITER 2021

Juriul de nominalizări care va selecta cei mai buni artiști ai anului 2020 este alcătuit din criticii de teatru: Oana Cristea Grigorescu, Claudiu Groza și Cristina Rusiecki.

Spectacolele care intră în atenţia juriului sunt cele care au premiera în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2020. Juriul va face nominalizări pentru următoarele categorii de premii: Debut, Cel mai bun spectacol de teatru radiofonic, Cel mai bun spectacol de teatru TV, Premiul pentru critică teatrală, Cea mai bună scenografie, Cea mai bună actriţă în rol secundar, Cel mai bun actor în rol secundar, Cea mai bună actriţă în rol principal, Cel mai bun actor în rol principal, Cea mai bună regie, Cel mai bun spectacol.

Pentru categoria „Cel mai bun spectacol de teatru radiofonic”, Oana Cristea Grigorescu (redactor la Radio România, redacția Teatrul Național Radiofonic) nu va participa la jurizare și nominalizările vor fi făcute de ceilalți doi membri ai juriului.

Revenim în scurt timp cu informații noi despre toate etapele de desfășurare a Galei Premiilor UNITER 2021. 

*

Gala Premiilor UNITER este evenimentul anual de premiere a celor mai bune creaţii teatrale şi a artiştilor profesionişti.  Evenimentul reprezintă cel mai important moment de evaluare şi valorizare într-un cadru festiv a creaţiei teatrale româneşti contemporane, un moment de analiză şi bilanţ.