VOTUL PUBLICULUI. Împreună cu artiștii nominalizați la Gala Premiilor UNITER 2024

A 32-a ediție a Galei Premiilor UNITER se apropie de momentul mult așteptat. În mai puțin de o lună, lumea teatrală va afla cui se vor oferi trofeele UNITER pentru anul 2023.

VOTUL PUBLICULUI. Împreună cu artiștii nominalizați la Gala Premiilor UNITER 2024

Cei mai buni artiști, cele mai bune scenografii, cele mai spectaculoase producții teatrale ale anului 2023 se vor dezvălui pe scena Sălii „Ion Caramitru” a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București. Luni, 27 mai, ora 19.00, spectacol transmis în direct pe uniter.ro și TVR Cultural.

Pentru a amplifica magia Galei și a o imagina drept un moment de evadare din realitate și cotidian, regizorul Bobi Pricop și scenograful Cosmin Florea – creatorii spectacolului Galei – au ales să amplaseze pe scena Teatrului Național un decor inspirat din zona picturii suprarealiste, creând un context deosebit, propriu acestui eveniment.

Astăzi, 30 aprilie lansăm campania de promovare a artiștilor nominalizați. Mesaje video de susţinere pline de energie și creativitate venite din partea colegilor de breaslă vor rula pe site-ul uniter.ro, pe conturile oficiale UNITER de Facebook, Instagram și YouTube.

Colegii artiștilor nominalizați la Gala Premiilor UNITER sunt alături de ei și îi susțin în competiția pentru cele 15 categorii de premii: Cel mai bun debut, Cel mai bun spectacol de teatru radiofonic, Cea mai bună scenografie, Cel mai bun actor în rol secundar, Cea mai bună actriţă în rol secundar, Cel mai bun actor în rol principal, Cea mai bună actriţă în rol principal, Cea mai bună regie (Premiul „Lucian Pintilie”), Cel mai bun spectacol, Cel mai bun critic de teatru (Premiul „George Banu”), Cel mai bun text românesc montat în premieră absolută, Cel mai bun spectacol de teatru de animaţie / teatru pentru copii, Cea mai bună muzică originală şi sound design, Cel mai bun video design, Cel mai bun lighting design.

TU PE CINE VOTEZI? Sigur ai un preferat! Susţine-ţi favoriții! Click pe bannerul de mai sus sau pe acest link pentru a vota!

În 27 mai vom afla împreună, în direct, câştigătorii desemnați de juriu! Tot atunci, afli dacă ai câștigat pariul personal.

Așadar, vă invităm să urmăriți gala de acordare a premiilor pentru cele mai bune creații din teatrul românesc. Începând cu ora 18.00 surprindem sosirea artiștilor și a partenerilor Galei pe COVORUL ROȘU, eveniment transmis LIVE pe conturile de YouTube și Facebook ale UNITER și pe site-ul uniter.ro.

  

PARTENERII GALEI PREMIILOR UNITER 2024

   

Producător:

Asociația UNITER – Uniunea Teatrală din România

   

Proiect cultural finanțat de:

Ministerul Culturii

   

Parteneri speciali ai evenimentului:

Primăria Municipiului București

Consiliul General al Municipiului București

prin

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București

 

Co-producător:

Televiziunea Română

 

Sponsor principal:

Fundația „PROCULTURA” Magdalena și Ovidiu Buluc

 

Partener principal:

MOL România

 

Sponsori:

KTN Technology

Therme Group

DEDEMAN

Domeniile Blaga

Borsec

Melkior Professional Romania

 

Parteneri:

Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București

Institutul Cultural Român

Fundaţia ANONIMUL

British Council România

Casa Regală a României

 

Partener media principal:

Radio Guerrilla

 

 

Partener cultural:

Radio RFI România

 

Parteneri media:

Zile și Nopți

Teatrul Azi

Ziarul Metropolis

www.happ.ro

LiterNet

Jurnalul

Daily Magazine

BookHub

 

Partener tehnologic:

Madd Electronics Group

 

Partener de monitorizare:

MediaTRUST

Partener de mobilitate:

BLUE