Alina Petrică, actriță: „Sper să mai lucrez un proiect la circ”

GÂNDURI LA FINAL DE STAGIUNE. Cu ce rămân actorii, acum când cade cortina peste încă o stagiune? Astăzi ne răspunde tânăra actriță Alina Petrică, angajată a Teatrului Mic.

Alina Petrică, actriță: „Sper să mai lucrez un proiect la circ”

Scumpă Alina Petrică, am ajuns iată la finalul unei noi frumoase stagiuni în teatrul românesc. Ce ai făcut dumneata în stagiunea aceasta, cu ce spectacole ai onorat publicul spectator și cu ce ai rămas în urma desfășurării lor?
Am terminat, slavă cerului de sus, înc-o stagiune, am numărat a doua primăvară la Teatrul Mic, unde la final de 2017 am scos Apa Vie, a lui Ștefan Lupu, pe regie și coregrafie, o nebunie cum îi place lui, cu jumătate din gașca tânără și angajată, după care a venit peste mine Anul dispărut. 2007, scris de Peca Ștefan, regizat de Ana Mărgineanu. După care am lucrat la Alice în țara minunilor. La circ. Care e chiar Circul Metropolitan București. E ceva ce n-am crezut că o să fac vreodată, mai ales după ce am trăit cu Aglaja (n.r. – un spectacol inspirat din viața și opera scriitoarei Aglaja Veteranyi, fiică a clovnului Țăndărică), n-aș fi gândit cu gândul că eu chiar voi ajunge la circ. A fost absolut minunată această experiență, am cunoscut niște oameni fantastici, artiști de circ, am dansat, am cântat și m-am bucurat. Pam-pam.

Ai avut timp să mergi la teatru și să vezi și spectacolele colegilor? Ți-a plăcut ceva în mod deosebit, să trecem în agendă pentru la toamnă?
Stage Dogs, de Florin Piersic Jr., de la ACT. Mult zgomot pentru nimic al lui Andrei Șerban, de la Comedie. Povestea prințesei deocheate, Silviu Purcărete, de la Sibiu.

„Apa Vie”, în regia lui Ștefan Lupu, la Teatrul Mic din București

Pentru stagiunea următoare ai ceva în pregătire? La ce surpriză plăcută să ne așteptăm? Unde o să te vedem?
În toamnă iese oficial Alice în țara minunilor, la circ. Spre final de toamnă încep la Teatrul Mic un spectacol cu Dragoș Galgoțiu. Sper să mai lucrez un proiect la circ, de data asta vreau să învăț mai mult ce ține de circ. Și vreau musai să fac ceva independent. Neapărat. Absolut necesar. Mi-e dor. Și cred că am și și găsit ce vreau să fac.

Ai și dumneata de acum o vârstă, nu mai ești tânăra noastră actriță, adică – pardon! – mai ești, dar sunt alți colegi încă și mai tineri. De la tineret-speranțe, așadar, ai remarcat pe cineva în mod aparte? Cine vine tare pe turnantă?
Vine tare de tot pe turnantă, la propriu, că există turnantă în spectacol, Iustinian Turcu. L-am văzut în Povestea prințesei deocheate și cred că e un actor absolut fa-bu-los.

Viața. Ce planuri de viață are Alina Petrică cu ocazia vacanței de vară care tocmai începe? Are Alina Petrică vacanță de vară?
Alina are vacanță. Plec la Barcelona o săptămână. Sangre caliente, ay, ay, ay! După care poate reușesc și eu s-o fac pe mama fericită și să încep o dată lucrarea de dizertație, după care mai plec o săptămână în Deltă (sper) și poate mai ies puțin din țară, după care (sper) plec zece zile în munți, să mă refugiez un pic.

Fix în momentul ăsta, scriu din vârful patului, din pensiunea Tanți din Sinaia, unde sunt de șase zile și mai am de stat două zile, la workshopul din cadrul FNT 2018, unde lucrăm cu Silviu Purcărete pe Cehov. Suntem o gașcă foarte faină, lucrăm, ne plimbăm, stăm la povești, azi am făcut grătar, vorbim, lucrăm pe improvizație. E foarte tare ce se întâmplă între noi și e minunat că am avut ocazia să îl cunosc și să lucrez (măcar puțin) cu Silviu Purcărete. Da, cred că ăsta e cel mai mișto mod de a termina stagiunea asta.

„Vine tare de tot pe turnantă, la propriu, că există turnantă în spectacol, Iustinian Turcu. L-am văzut în Povestea prințesei deocheate și cred că e un actor absolut fa-bu-los.”
Alina Petrică, actriță