Andrada Corlat, actriță: „Fiecare spectacol este provocator, fără exagerare, dar tocmai asta îmi place: să nu fie bine, ușor, călduț”

HAI LA TEATRU! UNITER continuă campania prin care artiștii vă invită să veniți la teatru, să vă convingeți că teatrul românesc are nu doar un mare trecut, ci și un mare prezent și, mai ales, un mare viitor. Ne răspunde azi Andrada Corlat.

Andrada Corlat, actriță: „Fiecare spectacol este provocator, fără exagerare, dar tocmai asta îmi place: să nu fie bine, ușor, călduț”

ACTRIȚA RECOMANDĂ:

În ce spectacole joci în această stagiune?
Carousel, regia Andrei Șerban, la Bulandra. Tot în regia lui Andrei Șerban, Mult zgomot pentru nimic, la Teatrul de Comedie, și la Macaz, un proiect independent foarte drag mie, Inegal, text colectiv, concept și dramaturgie de Petro Ionescu și Raul Coldea.

Un spectacol pe care îl recomanzi (deși nu joci în el).
Ultimul spectacol văzut iarna aceasta și pe care îl recomand este Coriolanus, în regia lui Ducu Darie.

Un actor tânăr din țara noastră, care îți place.
Cătălin Babliuc

O actriță tânără de la noi, care îți place.
Silvana Negruțiu

Un regizor tânăr de urmărit, din România.
Eugen Gyemant.

Un motiv pentru care să meargă spectatorii la teatru.
Să se hrănească cu ceva mai bun, să trăiască măcar o oră, două, într-un univers care încă nu este atât de atins de boala consumerismului.

CELE MAI…

Cel mai bun sfat primit până acum.
Să nu mai fiu atât de cuminte și bine-crescută.

Cea mai neobișnuită întâmplare trăită pe scenă…
Recent am trăit ceva la care mă tot gândeam: ce se întâmplă dacă… să zicem că se arde o siguranță sau este o pană de curent și rămâi în beznă pe scenă, în timpul spectacolului? Ei, chiar asta am pățit recent la un spectacol și, surprinzător, publicul a fost cu noi, răbdător și atent până la capăt. Noi am continuat până s-a remediat problema cu o lumină de sală, dar nimeni din scaune nu a plecat, vorbit, foșnit. Minunat!

În „Inegal” (concept și dramaturgie de Petro Ionescu și Raul Coldea), la Macaz

Cel mai provocator spectacol de până acum pentru tine.
Fiecare spectacol este provocator, fără exagerare, dar tocmai asta îmi place: să nu fie bine, ușor, călduț.

Cel mai dificil moment din viața ta în teatru.
Nu cred că am trăit așa ceva încă, dar greu îmi este într-o perioadă în care nu lucrez la ceva nou.

Cel mai bun lucru care ți s-a întâmplat de când ești actriță.
Când vezi că funcționează schimbul ăsta dintre echipa unui spectacol și public. Se întâmplă ceva și unii oameni pleacă altfel acasă. Ăsta e cel mai bun lucru care se poate întâmpla.

Cea mai interesantă întâlnire pe care ai avut-o până acum în teatru; de ce aceea?
Întâlnirea cu Andrei Șerban. Nu știu dacă e interesantă, dar sigur e importantă. Motivele sunt multe, dar are un fel de a face teatru, cum mie îmi place. Fiecare întâlnire cu el este ca un modul nou din școală, un semestru în care ai mai învățat ceva.

„Recent am trăit ceva la care mă tot gândeam: ce se întâmplă dacă… să zicem că se arde o siguranță sau este o pană de curent și rămâi în beznă pe scenă, în timpul spectacolului? Ei, chiar asta am pățit la recent la un spectacol și, surprinzător, publicul a fost cu noi, răbdător și atent până la capăt.”
Andrada Corlat, actriță

Foto: Bogdan Neagoe