Distincţii

Premiul media de excelenţă pentru directorul Gábor Tompa şi actorul Zsolt Bogdán.

Distincţii

Joi, 19 mai a avut loc la West City Hotel din Cluj decernarea Premiilor media de excelenţă din acest an. Evenimentul a fost prezentat de Mihaela Rădulescu si a fost organizat de Agenţia Amprenta în colaborare cu PR Vision. Gala decernării Premiilor Media reprezintă o tradiţie la Cluj-Napoca şi are ca scop nominalizarea şi premierea în cadru solemn a acelor personalităţi care au avut în anul precedent un aport semnificativ la dezvoltarea si promovarea oraşului Cluj şi a Transilvaniei. Anul acesta Cosmote Romania a fost sponsorul principal al Premiilor Media de Excelenţă. Conform tradiţiei, reprezentanţii mass-media tipărită şi electronică au recompensat şi în acest an aproximativ treizeci de personalităţi ale vieţii publice clujene, din domeniile afacerilor, ştiinţei, cercetării, sportului, sferei civile şi artei, printre care şi pe Gábor Tompa, directorul Teatrului Maghiar din Cluj, şi pe actorul Zsolt Bogdán, unul dintre cei mai importanţi membri ai companiei clujene.

Premiul lui Gábor Tompa a fost oferit de Radio Paprika „pentru întreaga activitate depusă în funcţia de director al Teatrului Naţional Maghiar din Cluj, şi pentru premiile câştigate la numeroasele festivaluri de teatru din România şi din străinătate.” Zsolt Bogdán a fost propus pentru premiere de către revista Apostrof, „pentru întreaga activitate şi pentru modul în care a contribuit activ la viaţa culturală a Clujului”.


Gábor Tompa a mai fost distins în 2008 cu Premiul media de excelenţă, „pentru organizarea festivalului INTERFERENŢE şi transformarea instituţiei în 18 ani de directorat, într-unul dintre cele mai bine cotate teatre din România”. Premiul de acum doi ani a fost oferit directorului Gábor Tompade VIP Magazin.

Distincţii pentru directorul Teatrului German
Directorul Teatrului German de Stat Timişoara, Lucian M. Vărşăndan, a fost distins cu Diploma de Excelenţă a Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional a Judeţului Timiş, pentru susţinerea şi promovarea culturii. Diploma i-a fost înmânată la 20 mai 2010 de către conf. dr. Vasile Timiş, secretar de stat în Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, şi prof. dr. Violeta Zonte, director coordonator al Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional a Judeţului Timiş.

De asemenea, directorul Teatrului German a fost numit, alături de alte personalităţi ale vieţii culturale, sociale şi economice din Banat, membru în Senatul de Onoare al Universităţii de Vest din Timişoara. Înfiinţarea acestui for este menită să exprime ataşamentul Universităţii timişorene faţă de comunitatea pe care o deserveşte de atâta vreme. Diploma care consfinţeşte statutul de Senator de Onoare a fost înmânată de către Rectorul Universităţii de Vest, prof. dr. Ioan Talpoş, în cadrul unei festivităţi ce a avut loc la 21 mai 2010.

Lucian M. Vărşăndan (n. 1975) a absolvit la Universitatea de Vest atât Facultatea de Litere cât şi Facultatea de Drept.