Gala Premiilor UNITER văzută de…

actorii Raluca Aprodu, Pavel Bartoș, Vlad Bîrzanu, Claudiu Bleonț, Richard Bovnoczki, Ilona Brezoianu, Ada Galeș, Carol Ionescu, Lucian Ionescu, Iulia Lazăr, Rodica Mandache, Cabiria Morgenstern, Șerban Pavlu, Alina Petrică, Oana Pellea, Ana Bianca Popescu, Alexandru Potocean.

Gala Premiilor UNITER văzută de…

Vă invităm să urmăriți un serial de opinii despre Gala Premiilor UNITER, difuzat ca prefață a ediției din acest an, eveniment care va avea loc în data de 27 mai 2024, ora 19.00, la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București, transmis direct pe www.uniter.ro.

Actorii fac o analiză caldă, prietenoasă și deschisă a evenimentului, răspunzând unor întrebări mai mult sau mai puțin provocatoare: Ce premiu ar trebui să existe? Ce sens au premiile pentru actori? Aveți o poveste amuzantă de la Gala UNITER? Sau una neamuzantă, dar care să merite povestită? Cui îi țineți pumnii, în mod special, la această Gală și de ce? Dacă ați putea modifica un lucru la gală, care ar fi acela? Sincer, care-s emoțiile pe care le simți la gală, atunci când ești nominalizat? Vă supărați când pierdeți? Urmăriți de obicei Gala UNITER? De ce da, de ce nu? Care au fost reacțiile în teatru când au fost anunțați nominalizații din acest an?

Fiecărui actor îi este dedicată câte o zi, pe parcursul căreia îi putem urmări opiniile despre evenimentul teatral al anului, prin difuzarea mai multor reel-uri. Dacă le-ați omis pe pagina de Facebook a UNITER, https://www.facebook.com/UNITERoficial, vă invităm să le accesați pe contul de YouTube al UNITER, https://www.youtube.com/@UniterRomania .

Reel-urile sunt gânduri din interiorul teatrului și din spatele cortinei evenimentului, devoalate de actori care au fost sau nu au fost nominalizați, care au mai fost premiați sau n-au primit niciun premiu în Gală. Gânduri care ne invită ca atunci când urmărim evenimentul să reflectăm la toate aceste întrebări și la toate răspunsurile pe care artiștii le-au exprimat sau doar le-au sugerat printr-un zâmbet sau printr-o privire, dar cu dezinvoltură și cu mare bucurie.

În fapt, pentru comunitate teatrală dar, mai ales, pentru publicul spectator, seria de interviuri  Gala Premiilor UNITER văzută de … este o introspecție firească a evenimentului, care ne aduce mai aproape de Gala Premiilor UNITER, ajunsă la ediția cu numărul 32.

 

PARTENERII GALEI PREMIILOR UNITER 2024

 

Producător: Asociația UNITER – Uniunea Teatrală din România

 

Proiect cultural finanțat de: Ministerul Culturii

 

Parteneri speciali ai evenimentului:

Primăria Municipiului București

Consiliul General al Municipiului București

prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București

 

Co-producător: Televiziunea Română

 

Sponsor principal: Fundația „PROCULTURA” Magdalena și Ovidiu Buluc

 

Partener principal: MOL România

 

Sponsori:

KTN Technology

Therme Group

DEDEMAN

Domeniile Blaga

Borsec

Melkior Professional Romania

 

Parteneri:

Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București

Institutul Cultural Român

Fundaţia ANONIMUL

British Council România

Casa Regală a României

 

Partener media principal: Radio Guerrilla

 

Partener cultural: Radio RFI România

 

Parteneri media:

Zile și Nopți

Teatrul Azi

Ziarul Metropolis

www.happ.ro

LiterNet

Jurnalul

Daily Magazine

BookHub

 

Partener tehnologic: Madd Electronics Group

 

Partener de monitorizare: MediaTRUST

 

Partener de mobilitate: BLUE