George Lepădatu: „Când lucrezi cu bucurie, te implici 100% şi găseşti plăcere şi relaxare, nimic nu este greu“

George Lepădatu a participat la secţiunea “Grup” de la preselecţia pentru Gala HOP împreună cu Cosmin Dominte. Interpretarea textului ales de ei, “Dialog cu policandrul” de Grigore Cugler, a convins jurul că merită să ajungă la Gala Tânărului Actor.

George Lepădatu: „Când lucrezi cu bucurie, te implici 100% şi găseşti plăcere şi relaxare, nimic nu este greu“

INTERVIURILE HOP www.uniter.ro îi prezintă pe tinerii actori care au câștigat preselecția de la București. Gala Tânărului Actor HOP va avea loc la Costineşti, între 8 şi 11 septembrie 2015 şi este organizată de UNITER şi Vox Maris Grand Resort.

banner-bun

Când şi unde ai absolvit?

Am absolvit în 2013, la U.N.A.T.C. “I. L. Caragiale” Din Bucureşti, Facultatea de Teatru, la clasa prof. univ. dr. Adrian Titieni.

Ai mai fost în anii trecuţi la HOP?

Da, am mai fost şi acum doi ani la Gala HOP, tot la secţiunea “Grup”.

Ai avut emoţii la preselecţie?

Sincer, nu am avut emoţii, în afara celor constructive. Nu am avut emoţii şi pentru că am fost sigur de munca pe care am depus-o.

Cum ţi s-au părut opiniile juriului referitoare la prestaţia ta? Vei încerca să le pui în practică până la gala din septembrie?

Ţin minte perfect că domnul Afrim ne-a întrebat dacă aveam acest moment pregătit de mult timp, iar noi i-am raspuns că nu. Atunci următoarea întrebare a fost: “De cât timp vă pregătiţi?” Am zis: “Aproape două săptămâni cu tot cu lecturi.” Toate opiniile juriului au fost ajustări de fineţe şi bineînţeles că vom ţine cont şi le vom pune în practică la Gala din septembrie.

În ce spectacole ai jucat/ joci în prezent? Ce roluri ai interpretat până acum?  Există unul care îţi place în mod deosebit?

În prezent joc în spectacolul “Omul pernă” de Martin McDonagh, regia Florin Grigoraş, “Secretul lui Pulcinel” de Mihai-Gruia Sandu, regia Mihai Gruia Sandu, “Cele două orfeline” de Adolphe Philippe D’Ennery şi Eugen Cormon, în regia lui George Ivaşcu. Rolul lui “Ariel”, pe care îl interpretez în “Omul pernă” este cel care îmi oferă cea mai mare satisfacţie din toate punctele de vedere.

Care sunt actorii români pe care îi admiri?

E grea întrebarea aceasta. Pentru că nu ştiu cu cine să încep şi cu cine să termin. Gheorghe Dinică, Răzvan Vasilescu, Victor Rebengiuc, Toma Caragiu, Dem Rădulescu, Amza Pellea, Marius Manole, Şerban Pavlu. Şi asta e doar aşa, ce îmi vine în acest moment în minte.

Ce actriţă/ actor străin preferi? În ce film te-a impresionat în mod deosebit?

Tom Hardy. Pentru că e Tom Hardy. Filmul cu care m-a convins a fost „Bronson”.

De ce te-ai făcut actor?

Când eram mic şi stăteam la poveşti cu bunicul meu, îmi spunea că i-ar plăcea să devin poliţist sau militar. Mama îmi spunea că i-ar plăcea să fiu avocat, bunica – medic, iar eu m-am gândit că aş putea să devin tot ce îşi doreau ei, devenind actor. Exact amintirile acestea mi le-a declanşat întrebarea de mai sus.

Cum te visezi peste cinci ani? Dar peste 10?

Cred că peste 5 ani o să fiu acolo unde îmi rezervă mie destinul să fiu. Evident că îmi doresc să fiu cât mai sus. Peste 10 ani, cred că o să fiu înconjurat de oameni frumoşi şi fără intenţii rele, pe lângă mine.

Îţi mai aminteşti cum a fost prima zi de facultate?

Îmi aduc aminte cu drag de prima zi, când ne-au strigat pe toţi bobocii admişi. Eu am întârziat şi exact când am intrat în curtea facultăţii mi-am auzit numele. Apoi îmi aduc aminte de prima lună în care am slăbit la propriu.

O amintire semnificativă din anii de facultate…

Noaptea de dinaintea premierei spectacolului de licenţă “Omul-pernă” a fost ceva ce cu siguranţă n-am cum să uit. De la emoţii la stres, de la nervi la oboseală, de la foame la nerăbdare, de la somn la plictiseală, toate astea au contribuit la premiera spectacolului, care se joacă şi în prezent.

Ce ţi se pare cel mai greu în această profesie?

În momentul în care apar încrâncenarea, invidia, frustrarea şi multe altele de acest tip, pot spune că această profesie e grea. Dar când lucrezi cu bucurie, te implici 100% şi găseşti plăcere şi relaxare, nimic nu este greu.

Ai de făcut vreun reproş profesorilor/unui profesor din aceşti ani de şcoală? Dacă ai putea să schimbi ceva în sistem, cu ce anume vei începe?

Reproşuri nu am de făcut nimănui. Sunt profesori cu care poate nu am reuşit să mă înţeleg aşa cum m-am înţeles cu alţii, dar cu siguranţă am învăţat ce mi-a oferit profesorul respectiv. Aş vrea un singur lucru, să se înfiinţeze un loc al tinerilor proaspăt absolvenţi, unde să îşi joace spectacolele de final de ciclu, licenţă sau masterat. Acest loc să permită şi tinerilor regizori să monteze spectacole cu colegii lor de promoţie sau nu numai.

Ce rol ţi-ar plăcea să ţi se ofere în viitorul apropiat?

Nu cred că există un rol care nu mi-ar plăcea. Orice primesc duc la capăt cu pasiune şi implicare, fie că e film sau teatru.

Dacă s-ar fi dat note la selecţia HOP, iar tu ai fi fost în juriu, ce notă ţi-ai fi dat?

Niciodată nu mi-a plăcut partea asta cu notele. Sincer, eu nu mă ghidez după o cifră, nu apreciază momentul prestaţiei mele, ci mai degrabă părerea sinceră a celui care m-a privit.

Foto: Andrei Gîndac

vp

În zilele de 15, 16 şi 17 iulie a.c. UNITER a organizat preselecţia pentru Gala Tânărului Actor – HOP. Juriul a fost format din: Radu Afrim, Dorina Chiriac, Radu Iacoban, Gabi Lupu și Iris Spiridon.

Anul acesta, cei 27 de tineri concurenţi aspiranţi, la Costineşti, la titlul de „Cel mai bun tânăr actor” vor fi priviţi şi notaţi de: actorul, muzicianul şi compozitorul Tudor Chirilă, regizorul şi scenaristul Radu Jude, actriţa şi directorul Teatrului Evreiesc de Stat Maia Morgenstern, scenografa Iuliana Vîlsan şi cântăreaţa şi profesoara de jazz Luiza Zan.

8 – 11 septembrie. Vox Maris Grand Resort Costineşti. Director artistic: Radu Afrim.