In Memoriam… Ileana Stana Ionescu

UNITER transmite condoleanțe familiei și colegilor din teatru, acum, la moment greu de despărțire de actrița ILEANA STANA IONESCU (14.09.1936 – 30.06.2024).

In Memoriam… Ileana Stana Ionescu

Ileana Stana Ionescu s-a născut pe 14 septembrie 1936 în orașul Brad, județul Hunedoara. A crescut într-o familie modestă, dar plină de dragoste și sprijin, care i-a încurajat de mică pasiunea pentru artă și cultură. Încă din copilărie, Ileana a fost atrasă de teatru și și-a dorit să urmeze o carieră în acest domeniu, vis pe care l-a împlinit mai târziu cu succes. 

Cariera sa artistică este impresionantă, cuprinzând sute de roluri în teatru, zeci de roluri în filme remarcabile și numeroase apariții în producții TV.  O actriță cu un talent deosebit, una dintre cele mai respectate și iubite artiste din România, a interpretat magistral nenumărate personaje pentru Teatrul Național Radiofonic.

Talentul, devotamentul și pasiunea ei pentru arta dramatică i-au adus recunoaștere și admirație atât din partea publicului, cât și a colegilor de breaslă. Actrița a primit Premiul UNITER pentru întreaga activitate în anul 2018.

Am iubit tot ce am făcut și am avut parte să fac numai lucruri interesante înconjurată de oameni interesanți, oameni care m-au ajutat permanent, m-au sprijinit și m-au determinat să cred că sunt în stare să fac mai mult decât îmi imaginam eu.

Ileana Stana Ionescu va rămâne mereu în memoria noastră drept una dintre doamnele teatrului și cinematografiei românești, o ființă luminoasă, spirituală, tonică, blândă, cu iubire de oameni.

Dumnezeu să o odihnească în pace!