Lari Giorgescu: „Nu aș rata Gala HOP pentru nimic“

Fost câștigător al Premiului “Maria Filotti” în 2008, la Gala HOP, Lari Giorgescu, care între timp a confirmat, inclusiv pe scena Naționalului bucureștean, povestește cum l-a îmbogățit experiența participării la Gala HOP.

Lari Giorgescu: „Nu aș rata Gala HOP pentru nimic“

Ce a însemnat pentru tine să câștigi la Gala HOP? Te-au văzut regizorii? Ți-a deschis premiul uși? Ferestre? Oportunități?

Mi-a prins bine participarea la Gala Hop (n.r. – Lari Giorgescu a câștigat premiul “Maria Filotti” la Mangalia, la Gala Tânărului Actor, în 2008, un premiu individual, pentru cum a intrerpretat un fragment din “Poezia visului” de Miriam Răducanu, după versuri de Emil Botta; “Poezia visului” încă se joacă la teatrul Unteatru, în București), pentru că am învățat din această experiență, iar cazul meu e unul fericit pentru că în urma ei am primit un job bun, pe parcursul a câțiva ani, la Televiziunea Română. În același timp am cunoscut colegi, regizori și directori de teatre, lucruri foarte importante pentru un actor care de-abia termină facultatea.

Lari Giorgescu, în 2008, pe scena Galei HOP
Lari Giorgescu, în 2008, pe scena Galei HOP

Când s-a întâmplat? Cum a fost? Povestește-ne un pic.

E o postură ingrată cea în care ești pus în această gală pentru că ea presupune concurență și nu cred în concurență în profesia pe care o fac. Tipul de emoții e cu totul diferit de cel pe care îl ai la o premieră pentru că motivațiile sunt de altă natură.

Ești obligat să fii mai bun decât un alt actor ceea ce e absurd pentru că noi lucrăm cu ceea ce suntem, și suntem foarte diferiți. În același timp este o experiență care te poate întări, te poate face să capeți încredere în tine, lucru de care noi avem atât de multă nevoie!

Ce sfaturi i-ai da unui tânăr actor care va concura în acest an la HOP?

Nu îmi place să dau sfaturi, dar pot să spun ce aș face eu: m-aș obliga să îmi facă plăcere, să mă bucur că mă aflu în fața atâtor oameni de teatru și a unui public venit special să vadă tineri actori.

gala-hop

Dacă ar fi din nou anul 2008 ai mai merge la Gală?

Absolut. Nu aș rata Gala HOP pentru nimic. Sunt foarte bucuros că am trăit și această experiență.

Ce i-ai spune astăzi lui Lari Giorgescu cel de atunci?

Nu i-aș spune nimic, am învățat mult din asta și sunt recunoscător de fiecare dată când învăț. Câteodată trebuie să greșești ca să tragi foloase și tocmai de asta aș lăsa lucrurile la fel.

E o postură ingrată cea în care ești pus în această gală pentru că ea presupune concurență și nu cred în concurență în profesia pe care o fac.

Lari Giorgescu, actor

Când ai fost ultima oară la o Gală HOP? Ce ai văzut? Ce se schimbase între timp?

Nu am mai fost de foarte multă vreme și îmi este imposibil să am o părere. Gala Hop e o experiență care poate fi constructivă pentru un tânăr actor determinat și gata să nu renunțe.

Totodată, o participare poate să aducă după sine și dezamăgiri și cred că e bine ca tinerii actori să fie conștienți de asta – că la orice tip de concurs trebuie să fii pregătit pentru ambele situații.

Video: Ioan Leanca/Youtube