Mesaj UNITER pentru Ziua Culturii Naționale 2024

Sărbătorim astăzi Ziua Culturii Naționale, instituită la propunerea Academiei Române în 2010 și celebrată pentru prima oară în urmă cu 13 ani.

Mesaj UNITER pentru Ziua Culturii Naționale 2024

În această zi din ianuarie când acum 174 de ani se năștea Mihai Eminescu, ne gândim, poate mai mult decât în alte momente, la Ion Caramitru, actorul care l-a avut în suflet în permanență pe Eminescu, artistul care a înființat și a condus uniunea noastră timp de 31 ani, ne gândim la cei care sunt parte din uniunea noastră, la creatorii membri UNITER și, nu în ultimul rând, la voi, publicul nostru.

Astăzi este un moment de sărbătoare pentru toți cei care iubesc cultura și manifestarea actelor culturale sub orice formă. Este sărbătoarea celor care creează opere de artă și a celor care se bucură de creațiile lor, este sărbătoarea noastră a tuturor.

Credem că cel mai frumos mod pentru fiecare dintre noi de a marca acest moment ar fi să participăm azi la un eveniment cultural. Vizionând live sau online un spectacol de teatru, spectacol lectură, recital de poezie, dezbatere, vernisaj sau vizită într-o galerie de artă sau muzeu, vizionarea unui film, lansarea unei cărți. Și astăzi, de Ziua Culturii Naționale, artiștii sunt în fața noastră și ne așteaptă să-i urmărim, să-i aplaudăm și să le fim alături.

Cultura este parte a sufletului nostru, ne luminează și ne îmbogățește spiritul, cu alte cuvinte, cultura înseamnă viitor, înseamnă sănătatea mentală a unei națiuni.

Vă dorim să vă bucurați de frumusețea evenimentelor culturale la care luați parte! Împreună cu voi construim punți între generații, construim viitorul.