Ne despărţim de Anda Caropol

UNITER îşi exprimă tristeţea la aflarea veştii că îndrăgita actriţă de teatru şi film Anda Caropol ne-a părăsit.

Ne despărţim de Anda Caropol

Un om care parcă împrăștia liniște în juru-i, un om echilibrat, cu privire melancolică, de a cărei prezență s-a bucurat colectivul Teatrului Nottara vreme de peste 50 de ani… Anda Caropol a fost apreciată de colegi pentru seriozitatea în munca la scenă, pentru sensibilitatea și pentru modestia ieșite din comun.

A interpretat sute de roluri cu o captivantă finețe, cu fragilitate și migală microscopică, transmițând iar și iar o nebănuită putere de expresie. Anda Caropol a știut și s-a bucurat să poată dărui teatru cu râvnă nedisimulată.

În 2017 încă se declara neobosită: „Sper ca și de acum încolo să pot participa la susținerea fenomenului teatral românesc jucând cu aceeași dăruire.”

Vă mulțumim și vă suntem recunoscători, doamna Anda Caropol, pentru darul imens făcut nouă, publicului, și fenomenului teatral românesc.

Pentru aceia dintre dumneavoastră care doresc să își ia rămas bun, trupul neînsuflețit va fi depus mâine, 14 decembrie, între orele 11.00 și 14.00, în foaierul Teatrului Nottara.

Cu detalii despre ceremonia înmormântării vom reveni ulterior.

Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!