Precizările Președintelui UNITER Dragoș Buhagiar, după Gala Premiilor UNITER 2023

Acum, la momentul evaluărilor după Gala Premiilor UNITER, simt nevoia unor precizări.

Precizările Președintelui UNITER Dragoș Buhagiar, după Gala Premiilor UNITER 2023

După cum știm cu toții, regizorul Siviu Purcărete și-a exprimat dorința de a fi retras de pe lista nominalizărilor la premiul de regie al Galei UNITER. După momentul decernării premiilor, Siviu Purcărete și-a menținut ferm poziția inițială, rugându-ne să considerăm în continuare refuzul de a primi acest premiu.

Mulțumind ambelor jurii pentru aprecierile și valorizarea creației regizorului Silviu Purcărete, rog, în același timp, să înțelegem că atunci când artiștii își exprimă dorința de a ieși dintr-o competiție, noi cu toții trebuie să respectăm și acceptăm decizia și rațiunile celui care a făcut acest gest, și să le tratăm cu demnitatea și respectul cuvenite.

Dacă artiștii decid că au rezerve și se delimitează de un premiu este foarte important să încercăm să înțelegem nuanțele, conjunctura și sensibilitatea situațiilor care i-au făcut să ia asemenea decizii, care trebuie doar respectate cu cea mai mare seriozitate.

Mulțumesc tuturor colegilor de breaslă care au decis să ne fie alături în seara Galei, partenerilor, reprezentanților mass-media, precum și tuturor celorlalți spectatori la eveniment.

Dragoș Buhagiar, scenograf, președinte UNITER