Premiul Criticii (in memoriam) Ion Caramitru – actor shakespearian emblematic, decernat la Festivalul Shakespeare de la Craiova

La Festivalul Internațional Shakespeare de la Craiova, într-un cadru festiv s-a decernat Premiul Criticii (in memoriam) Ion Caramitru - actor shakespearian emblematic, pentru creațiile antologice: Hamlet, Romeo, Ferdinand, Feste, Pericle, Eduard al III-lea, Macbeth, Prospero, Shylock, acordat de Asociația Internațională a Criticilor de Teatru – Teatrologie, în parteneriat cu Asociația Internațională a Criticilor de Teatru (AICT/IATC).

Premiul Criticii (in memoriam) Ion Caramitru – actor shakespearian emblematic, decernat la Festivalul Shakespeare de la Craiova

Au prezentat Laudatio Ludmila Patlanjoglu – preşedinte onorific (AICT – Teatrologie), George Banu – preşedinte de onoare şi Jeffrey Eric Jenkins – preşedinte (AICT/IATC).

Icoana Maicii Domnului de la Athos pentru ION CARAMITRU (in memoriam)

Distincția a constat într-o diplomă şi un dar prețios de la Muntele Athos – Icoana Maicii Domnului „Pantanassa” (Împărăteasa tuturor).

Familia a transmis un mesaj emoționant celor care au făcut posibil acest moment de rememorare a dăruirii de o viață a actorului în crearea marilor roluri shakespeariene.

Click pe titlu pentru a citi LAUDATIO – ION CARAMITRU – Un actor shakespearian emblematic, de Ludmila Patlanjoglu, Președinte onorific AICT – Teatrologie

Click pe titlu pentru a citi LAUDATIO – Ion Caramitru – o pierdere grea pentru comunitatea mondială de artiști, de Jeffrey Eric Jenkins, Președinte – Asociația Internațională a Criticilor de Teatru (AICT-IATC)

Click pe titlu pentru a citi un MESAJ DIN PARTEA FAMILIEI