Rămas bun, Constantin Paraschivescu! 24 iunie 1934 – 8 iulie 2020

A plecat de lângă noi un om bun, blând, senin. Un iscusit al tăcerii pline de înțelesuri. Un om discret, cu o privire caldă, care umplea cu energie bună locul în care se afla.

Rămas bun, Constantin Paraschivescu! 24 iunie 1934 – 8 iulie 2020

Constantin Paraschivescu a fost un neobosit și atent spectator, avid de teatru și carte. Un suflet cald şi generos, implicat permanent în viaţa teatrului, cu un deosebit respect pentru oameni.

Teatrul, condeiul și foaia i-au fost mereu îndrumători și aliați. Între aceste coordonate și-a creat un spațiu intim în care s-a simțit el însuși și de unde nu a vrut să evadeze niciodată. Până ieri.

A fost un desăvârșit profesionist până la capăt. A câștigat Premiul pentru critică teatrală în anul 2001 la Gala Premiilor UNITER și a fost nominalizat în anii 1994 și 1998.

Sutele de articole despre teatru și cărțile publicate la Editura Fundației Culturale „Camil Petrescu”: „Un cavaler fără iluzii: Petre Sava Băleanu”, „Histrion de cursă lungă: Gheorghe Dinică”, „Patima pentru teatru sau Virginia Itta Marcu”, „Cu ochii deschişi sau Irina Răchiţeanu-Şirianu”, „La porţile ficţiunii cu Mircea Andreescu”, „Ileana Ploscaru – teatru, teatru şi iar teatru…”, „Jules Cazaban, profesionistul”, sunt doar o foarte mică parte din amintirile ce rămân. Un om pentru care teatrul a fost a doua casă. 

Trupul neînsuflețit este depus la Capela Bisericii Spirea Nouă (str.Puișor, nr.59) unde va rămâne până sâmbătă, 11 iulie. Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, 11 iulie, ora 14.00 la Cimitirul Ghencea Civil (Bdul. Ghencea, nr. 8, sector 6, București).

UNITER transmite condoleanțe familiei și prietenilor.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!