Margareta Pâslaru vă invită la lansarea CD-ului de autor „Stelele filmului cântă“

Margareta Pâslaru vă invită luni, 23 noiembrie, la ora 14.00, la Magazinul Muzica din Calea Victoriei, pentru a cumpăra un nou CD de autor produs de Uniunea Cineaștilor, „Stelele filmului cântă“.

Margareta Pâslaru vă invită la lansarea CD-ului de autor „Stelele filmului cântă“

Stimată doamnă Margareta Pâslaru, de câți ani sunteți implicată, și cu ce rezultate, în campanii de ajutorare prin muzică?

Margareta Pâslaru: Am conturat conceptul în 1993 și, de atunci, fiecare CD, DVD, audiobook lansat, a avut o finalitate umanitar-caritabilă, inclusiv propria carte „Eu și Timpul“, publicată la editura Curtea Veche. Am direcționat drepturile fie către Spitalul Grigore Alexandrescu, fie către pensionarii orchestrei Radio, UNICEF, Crucea Roșie – Banca de Alimente, UNITER, apoi către tinerii de viitor care primesc „Premiul Anual pentru Originalitate“ și, începând de luni, 23 noiembrie, către UCIN.

Care sunt problemele artiștilor, pe care încearcă să le rezolve sau să le atenueze sumele strânse în contul special dedicat celor în suferință?

Drepturile și sumele încasate din vânzarea CD-urilor facilitează procurarea medicamentelor costisitoare, a anumitor tratamente – din câte mi s-a spus. Grija noastră se materializează, nu i-am uitat pe aceia care au răspândit în lume gloria scenei românesti și a ecranului.

Recent, ați participat în cadrul Festivalului Național de Teatru cu un stand în care a fost vândut CD-ul de autor „Actorii cântă“, lansat cu succes în 2014 sub egida UNITER. Cum a fost întâlnirea cu publicul și ce discuții ați avut cu cei care au cumpărat CD-ul? Au înțeles care este menirea acestui gest?

Mulțumind cumpărătorilor, mi-au răspuns cu flori. Toți plecau zâmbind, conștienți de contribuția lor. Muzica este neperisabilă, alină, înveselește, transmite emoție, căldură. Dragostea trecătorilor care m-au îmbrățișat, energia luminoasă cu care m-au înconjurat a format o dinamică anume.

Veți lansa luni, 23 noiembrie, la ora 14.00, la Magazinul Muzica din Calea Victoriei un nou CD de autor produs de Uniunea Cineaștilor, de data aceasta. Cu ce artiști ați colaborat și care sunt piesele pe care le-ați ales să alcătuiască playlistul?

Valoroși actori triumfă excelând de dragul colegilor vârstnici cu probleme de sănătate, înregistrând pro bono… CD-ul de autor „Stelele filmului cântă” este darul nostru, confirmă solidaritatea breslei la altitudine. Iată-i, în ordinea apariției pe CD:

Maia Morgenstern, Ștefan Velniciuc, Monica Davidescu, Stela Popescu, Eugen Cristea, Alexandra Velniciuc, Valentin Teodosiu, Jeanine Stavarache, Andreas Petrescu, Florin Zamfirescu, Margareta Pâslaru, Ștefan Bănică jr, Alexandru Arșinel, Adriana Trandafir, Aurelian Temișan, Marian Râlea, Anca Sigartău, Silviu Biriș, Mihai Bisericanu, Marius Manole, Rodica Mandache, Emilia Popescu și grupul Sound.

PicMonkey Collage

Diversitatea celor 21 de compoziții – la alegerea fiecărui actor – a fost pusă în valoare și prin orchestrații realizate de George Popa, Andrei Kerestely, Călin Grigoriu. La cererea fanilor am inclus și cel mai longeviv șlagăr componistic inspirat de versurile Anei Blandiana, „Lasă-mi toamnă pomii verzi“ interpretat împreună cu Emilia Popescu și grupul actorilor Marius Manole, Rodica Mandache, Anca Sigartău, Silviu Biriș, Mihai Bisericanu.

Veți fi plăcut surprinși de ineditul duet – tatăl și fiică – Alexandra și Ștefan Velniciuc interpretând „Alergători de cursă lungă”.

În memoria Constanței Buzea, o premieră pe CD, piesa „Și viața merge mai departe“… Versurile pe care mi le-a oferit în 1976, cu dedicație, m-au inspirat. Fiul poetei, Andrei Păunescu, este invitat.

Care sunt evenimentele pe care le veți organiza sau la care veți mai participa în perioada următoare?

Vă invităm marți, 24 noiembrie, la ora 14.00, la vernisajul expoziției de afișe personale la Muzeul Bucureștiului – Palatul Șuțu. Dintre cele 90 de afișe pe care le-am donat muzeului, domnul director Adrian Majuru a selecționat 50, o trecere în revistă a activităților în muzica ușoară și populară, teatru, film, mărturii culturale ale vremii, colaborări cu personalități precum regizorul Liviu Ciulei, Maria Tănase, Toma Caragiu, Ștefan Iordache, Marin Moraru. Totodată, o istorie a afișului începand din 1963, calitatea hârtiei, grafica, coloritul, stilul, formatul. Cu acest prilej voi susține o sesiune de autografe în jurul propriului volum „Eu și Timpul“ publicat la Curtea Veche.

Pregătesc și un CD (single) în beneficiul victimelor de la clubul „Colectiv“ compoziția proprie inspirată de versurile regretatului Virgil Carianopol „Cum să te las… când nu mai poți“.

După o carieră artistică de peste 50 de ani, în care ați cunoscut succesul, ce vi se pare la fel de important de făcut acum, pentru dumneavoastră, ca artist, și pentru public?

Dăruirea de sine, diversificarea paletei creatoare, grija față de semeni, lucrul care lasă urme inspirându-i pe alții vor continua să fie importante și în al 59-lea an de activitate. Rămân credincioasă propriului motto:

„În tinerețe ne străduim să ne facem un nume,
la maturitate trebuie să folosim «numele» spre binele altora“.

Marina Constantinescu – Nocturne, 5 Dec. 2014:
„Margareta Pâslaru a continuat să-şi poarte numele cu mândrie, pentru că numele ei adună oameni şi forţe, în sprijinul celor care au nevoie de ajutor: copiii şi artiştii pensionaţi“.