În căutarea teatrului existenţial

„În căutarea teatrului existenţial” este un atelier international de cercetare şi perfecţionare în arta scenică, care se bazează pe metoda cercetării interdisciplinare. Atelierul e susţinut de prof. dr. David Esrig de la Academia de Artă Dramatică „Athanor” şi de un grup internaţional de docenţi din Germania, Franţa, România. Atelierul este structurat pe mai multe module (2006, 2007), cu teme privind estetica, metodica şi tehnicile artei scenice.

Participanţii la atelier sunt practicieni în arta teatrului (actori, regizori, dramaturgi), precum ţi cercetatori stiintifici: lingvisti, semioticieni, psihologi etc.

Ţelul atelierului este definirea şi exersarea unui demers metodic post-stanislavskian în arta scenică modernă inţeleasă ca un drum experimental de cunoaştere şi recunoaştere a lumii în care trăim.

Proiectul este înscris în cadrul programului „Sibiu – Capitala Culturala Europeana 2007” şi este organizat de către UNITER – Uniunea Teatrala din Romania în parteneriat cu Academia de Arta Dramatică Athanor (Germania).

Rezultatele proiectului „În căutarea teatrului existenţial” se concretizează prin apariţia unui prim nucleu românesc de şcoală de formare şi cercetare teatrală prin identificarea unui grup de artişti, a unui grup de cercetători care să fie iniţiaţi în schema metodică propusă în cadrul proiectului.