Comunicate de presa

UNITER, prin Campania Naţională „Artiştii pentru artişti” îl sprijină pe actorul Şerban Ionescu

Luni, 18 iunie, ora 19.00, la sala mare a Teatrului Naţional din Bucureşti are loc concertul pro bono susţinut de Tudor Gheorghe şi taraful său în cadrul Campaniei Naţionale „Artiştii pentru artişti”.

Cercetător asiduu al folclorului românesc, cu studii la Institutul de Folclor din Bucureşti, Tudor Gheorghe este o voce care caută originalitatea. Spectacolele sale se nasc din vechile balade româneşti, din opera lui Ion Luca Caragiale, din farmecul poemelor lui Lucian Blaga, Tudor Arghezi şi Ion Barbu.

Împreună cu taraful său, Tudor Gheorghe îşi aşteaptă publicul la „Rapsod şi lăutar”, cea mai recentă premieră, un spectacol de autentică muzică tradiţională românească.

Sumele obţinute din vânzarea biletelor acestui concert se direcţionează către Fondul de Solidaritate Teatrală, prin intermediul căruia sunt sprijiniţi artiştii cu probleme de sănătate.

O parte din sumele care se strâng ca urmare a acestui concert sunt destinate actorului Şerban Ionescu, UNITER alăturându-se comunităţii teatrale în sprijinul de care are nevoie acest mare artist.

Biletele s-au pus în vânzare la Teatrul Naţional Bucureşti, în reţeaua Vreaubilet, la Unirea Shopping Center, etaj 2 şi online pe www.vreaubilet.ro

 

Sumele provenite din vânzarea de bilete, donaţii şi sponsorizări se virează în contul

Fondului de Solidaritate Teatrală

Cont: RO40RZBR0000060007801286

deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Piaţa Amzei

 

Tudor Gheorghe, pentru a doua oară, în cadrul Campaniei Naţionale „Artiştii pentru artişti”

Sensibil la nevoile comunităţii din care face parte, Tudor Gheorghe susţine, pentru a doua oară, un concert pro bono în cadrul Campaniei Naţionale „Artiştii pentru artişti”, o campanie inţiată şi organizată de UNITER cu scopul strângerii de fonduri pentru artiştii cu probleme de sănătate.

Luni, 18 iunie, ora 19.00, la sala mare a Teatrului Naţional din Bucureşti vă invităm la „Rapsod şi lăutar”, un concert susţinut de Tudor Gheorghe împreună cu taraful său.

Premiera a avut loc în luna martie a acestui an, în Bucureşti.

Biletele s-au pus în vânzare la Teatrul Naţional Bucureşti, în reţeaua Vreaubilet, la Unirea Shopping Center, etaj 2 şi online pe www.vreaubilet.ro

Toate încasările acestui concert sunt direcţionate către Fondul de Solidaritate Teatrală, fond special constituit pentru susţinerea artiştilor cu probleme de sănătate.

„Când eram mai tânăr şi la trup curat” cântam o poezie celebră a lui Romulus Vulpescu: „Vine-o vârstă, vine-o vreme, vine-o vamă…”

Un vers care m-a marcat şi mi-a rămas în minte şi după mai bine de 30 de ani de când l-am cântat. Nu se ştie cum se întoarce vremea, dar vârsta şi vama rămân.  

Trebuie să ne gândim că o să ajungem şi noi în situaţia în care cei mai tineri să se gândească la noi.

Acest spectacol este un omagiu adus de un actor colegilor lui.”

Tudor Gheorghe

În fiecare an, UNITER împreună cu artişti importanţi, cu instituţiile teatrale din Bucureşti şi din ţară, cu parteneri care s-au asociat acestui program fac posibilă Campania „Artiştii pentru artişti”, prin intermediul căreia se strâng sumele necesare sprijinirii artiştilor din toată ţara cu probleme de sănătate. Pensionari, persoane singure care au trăit o viaţă în teatru, bolnavi, dar delicaţi şi tăcuţi, aceşti oameni au avut puterea să mobilizeze colegi mai tineri care susţin spectacole de caritate, instituţii teatrale care joacă spectacole sub semnul Campaniei şi spectatori care cumpără bilete la spectacolele din acest program.

Sumele strânse din vânzarea de bilete se direcţionează către fondul special constituit – Fondul de Solidaritate Teatrală.

Mulţumim celor care, de zece ani, s-au alăturat acestui demers.