După Gala UNITER…

Magia teatrului se întâmplă datorită dumneavoastră, artiștilor și profesioniștilor din teatrul românesc, pentru care există, de fapt, UNITER!

După Gala UNITER…

MULȚUMIRI fiecăruia în parte și tuturor! Sunteți creatori de acte artistice minunate apreciate de public, dar și de colegi! Și câte trăiri aduceți în sufletele oamenilor, câtă bucurie și emoție „provocați”!

Am conceput, imaginat, gândit și creat, am fost parte împreună la un eveniment extraordinar care va rămâne mult timp în amintirea unora dintre noi, un spectacol de înaltă ținută, grație implicării totale și profesionalismului de necontestat al echipelor de creație și organizatorice coagulate pentru acest eveniment.

Mulțumim tuturor invitaților prezenți la Gală pentru îmbrățișări, pentru mesajele de apreciere și recunoștință pe care ni le-ați transmis, pentru mărturisirile de suflet, pentru susținere și sprijin! Pentru că ați ales să fiți alături de noi la a 32-a ediție a Galei Premiilor UNITER. Cum nu suntem perfecți, ci doar perfectibili (uneori, timpul poate juca feste oricui). Suntem deschiși schimbărilor și permanentei evoluții spre mai bine, mai frumos, mai plin de sens, respectând unicul principiu al Valorii.

De fiecare dată când suntem ÎMPREUNĂ, ne regăsim scopul existenței!

Mulțumim celor care au făcut ca spectacolul Galei UNITER să fie la înălțime:

regizorului Bobi Pricop, scenografului Cosmin Florea, Emitter (Sînziana Bucura Nicola, Călin Bogdacenco & co) pentru grafica digitală și conținutul video, videographerului Iustin Andrei Surpanelu, regizoarei Maria Rotar care a coordonat o parte din producția evenimentului.

Mulțumiri și recunoștință domnului manager George Călin pentru totala deschidere cu care ne-a primit în toate spațiile Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București în diferitele etape ale proiectului, domnului Constantin Vânătoru, echipei tehnice conduse de Viorel Florea și Eugen Mareș, doamnei Doina Iordache și doamnei Cristina Raicu.

Mulțumim compozitorului Alexei Țurcan, artiștilor din Bucharest Film Orchestra, lui Andrei Robin Proca și Mădălinei Pavăl, celor de la BLUE NOISE, echipei spectacolului IN BETWEEN de la MINA – Museum of Immersive New Art (coregraful Filip Stoica, acrobatul Dima Roșca și dansatorii Alexandru Snopovschi, Bianca Ardeleanu, Bogdan Zamfir, Denis Bolborea, Iulia Lupașcu, Maria-Luiza Dimulescu, Răzvan Mihai Rotaru, Simona Dabija) pentru momentele artistice.

Mulțumim light designer-ului Cristian Șimon și echipei lui, celor trei tineri actori care ne-au ajutat la scenă (Elena Foriș, Eduard Chimac și Andrei Ostrowski), lui Vlad Craioveanu pentru voice-over, lui Alex Tocilescu pentru consultanță pe scenariu, lui Constantin Șimon pentru regia video, lui Daniel Alexandru Ariciu – inginer sunet.

Mulțumim jurnalistului Ana-Maria Onisei pentru interviurile pe covorul roșu, lui Marius Donici pentru coordonarea tehnică a evenimentului de covor roșu și pentru realizarea reel-urilor cu artiști despre Gala UNITER.

Mulțumim Andreei Moise pentru layout&design materiale promoționale, lui Dan Holban (tipografia Vizual-Graph).

Mulțumim lui Dan Boicea și Teodorei Florea pentru conținutul și postările pe site-ul uniter.ro și social media UNITER.

Mulțumiri Boboc Atelier, Trends by Adina Buzatu, Manon Chemise pentru vestimentație.

Recunoștință celor 13 voluntari pentru asistență pe parcursul celor trei zile de pregătire a evenimentului.

Mulțumiri producătorului Ruxandra Țuchel și echipei extinse a Televiziunii Române (Silviu Andrei, Rafael Udriște, Iulian Preorocu, Karola Martin, Sorin Iacob, Liviu Elekesz, Constantin Niculescu).

Mulțumim regizorului de televiziune Luminița Dumitrescu și regizorului muzical Liana Elekesz.

Mulțumiri întregului echipaj al Carului 6 al TVR.

Mulțumim Two Bugs (Andrei Gîndac și Maria Gîndac) și Cosmin Stoian pentru fotografii. 

De asemenea, mulțumim juriilor care ne-au dat șansa să premiem valoarea din teatrul românesc: Alina Epîngeac, Cristina Rusiecki și Octavian Szalad. Richard Balint, Alexandru Berceanu, Doru Mareș, Viorica Petrovici, Maria Zărnescu.

Mulțumim echipelor din instituțiile media cu care colaborăm pentru reflectarea evenimentului: Televiziunea Română, Radio Guerrilla, Radio RFI România, Zile și Nopți, Teatrul Azi, Ziarul Metropolis, www.happ.ro, LiterNet, Jurnalul, Daily Magazine, BookHub.

Și, nu în ultimul rând, mulțumim câștigătorilor, nominalizaților și tuturor celor care au acceptat invitația de a fi ÎMPREUNĂ preț de câteva ore pentru a celebra teatrul românesc.

Dragoș Buhagiar,

Președintele UNITER