Centru Național PEJA

UNITER este membru al Asociaţiei Franceze „Pepinierele europene pentru tineri artişti” din anul 1994.
Coordonatorul naţional este Aura Corbeanu.
UNITER si-a sustinut rolul de coordonator national implicand structuri culturale romanesti (Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucureşti ArCuB, Fundatia Meta, Centrul Cultural Mogosoaia, Centru Mad, Memorialul „Mihai Eminescu” Ipotesti, Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu, Teatrul Gong „Sibiu”) care au organizat rezidente pentru artistii straini selectati pentru rezidente in Romania.

Asociatia Franceza „Pepinierele europene pentru tineri artisti” este o organizatie neguvernamentala bazata pe o retea de parteneriate care are drept obiectiv sustinerea si promovarea europeana a artistilor aflati la inceput de cariera
Incurajind mobilitatea tinerilor artisti, forta creatoare si amestecarea formelor de expresie, Pepinierele doresc sa prezinte cultura drept un vector al schimburilor si comunicarii.

Pepinierele organizeaza rezidente artistice la nivel european inca din anul.
Prin diferite forme de rezidente, Pepinierele ofera tinerilor artisti posibilitatea de a utiliza un spatiu de creatie nou, de a implica multiple domenii artistice, metodologii si nationalitati. Gratie unor partenariate eficiente, a unor centre culturale europene de traditie, structurile de primire ofera posibilitatea intalnirilor intre artisti, public, colectivitati locale si institutii.
Motor de creativitate, loc de intalnire si de multidisciplinaritate, rezidenta dezvolta punti neasteptate si favorizeaza aparitia altor motivatii: dorinta de a se implica in noi proiecte, intalnirea cu un public divers, anticiparea si pregatirea unui viitor profesional.

Activitatea asociatiei se deruleaza in parteneriat cu 28 de tari europene: Austria, Belgia (comunitatea flamanda), Belgia (comunitatea franceza), Cipru, Cehia, Marea Britanie, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Quebec – Canada, Romania, Scotia, Spania, Suedia, Olanda, Bulgaria, Estonia, Ungaria, Lituania, Serbia si Muntenegru, Slovacia, Slovenia. Fiecare tara are o participare prin structuri artistice si institutii guvernamentale.

 

www.art4eu.net