Editia 2012

Campania Naţională „Artiştii pentru artişti” – Ediţia 2012

O ediţie bogată în evenimente, care a consolidat întregul program mai ales prin implicarea consistentă a instituţiilor teatrale din România.

Începând cu anul 2012, Campania „Artiştii pentru artişti” are două componente cu ajutorul cărora se alimenteză Fondul de Solidaritate Teatrală.

Instituţiile teatrale din Bucureşti, în special, dar şi instituţiile teatrale din ţară programează un spectacol din repertoriu, toate încasările fiind direcţionate către Fondul de Solidaritate Teatrală (vezi lista instituţiilor participante).

A doua componentă, care contribuie esenţial la realizarea scopurilor Campaniei, este spectacolul de caritate, cu participarea pro bono a marilor artişti.

În 2012, Tudor Gheorghe susţine, pentru a doua oară, un concert în cadrul Campaniei „Artiştii pentru artişti”.

Luni, 18 iunie, ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti a avut loc „Rapsod şi lăutar”, un concert susţinut de Tudor Gheorghe împreună cu taraful său.Premiera a avut loc în luna martie 2012, în Bucureşti.

Biletele s-au pus în vânzare la Teatrul Naţional Bucureşti, în reţeaua Vreaubilet, la Unirea Shopping Center, etaj 2 şi online pe www.vreaubilet.ro

Toate încasările acestui concert au fost direcţionate către Fondul de Solidaritate Teatrală.

„Când eram mai tânăr şi la trup curat” cântam o poezie celebră a lui Romulus Vulpescu: „Vine-o vârstă, vine-o vreme, vine-o vamă…”Un vers care m-a marcat şi mi-a rămas în minte şi după mai bine de 30 de ani de când l-am cântat. Nu se ştie cum se întoarce vremea, dar vârsta şi vama rămân.  

Acest spectacol este un omagiu adus de un actor colegilor lui.”

 

Tudor Gheorghe