Editia 2013

Campania Nationala Artistii pentru Artisti – Editia 2013

Iniţiată şi organizată din anul 2002, Campania Naţională „Artiştii pentru artişti” este un stimulator al solidarităţii de breaslă, un resort financiar pentru artiştii vârstnici cu probleme de existenţă şi un semnal pentru public şi autorităţi în legătură cu situaţia acestora şi demnitatea lor. În fiecare an punctul culminant al Campaniei este un spectacol de caritate oferit de mari artişti pentru mai vârstnicii colegi. Un semn de reverenţă şi de neuitare.

De la iniţierea programului, dinamica internă şi dezvoltarea evenimentului s-a reflectat atât în comunitatea teatrală, artistică, culturală, cât şi la nivelul parteneriatelor şi pentru publicul larg.

În fiecare an aproape toate instituţiile teatrale din România participă la Campanie prin programarea unui spectacol din repertoriul propriu sub semnul Campaniei, aceasta fiind precizată în preambului spectacolului prin lectura mesajului naţional şi a mesajului internaţional de Ziua Mondială a Teatrului, contribuind astfel la mesajul Campaniei către publicul larg.

Începând cu anul 2010 spectacolul de caritate din cadrul Campaniei are loc la Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti, toate încasările fiind donate în Contul de Solidaritate Teatrală.

Spectacolul Campaniei este transmis în direct / înregistrat şi difuzat de către canalul TVR Cultural.

 

Dincolo de momentul de vârf al vizibilităţii Campaniei, aceasta se desfăşoară pe tot parcursul anului prin corespondenţa cu instituţiile teatrale ce recomandă artiştii din ţară aflaţi în dificultate, strângerea dosarelor medicale, analiza acestora de către Comisia socială înfiinţată la UNITER, precum şi deciziile financiare şi asigurarea unui număr de două tranşe financiare pe parcursul unui an destinate artiştilor vârstnici.