“5 Licee 5 Teatre” la a II-a editie

(Română) Miercuri, 3 octombrie 2012, începând cu ora 11:00, a avut loc în sala de festivităţi a Colegiului Naţional “Sfântul Sava” din capitală lansarea celei de-a doua ediţii a proiectului “5 Licee 5 Teatre”.

“5 Licee 5 Teatre” la a II-a editie

Miercuri, 3 octombrie 2012, începând cu ora 11:00, a avut loc în sala de festivităţi a Colegiului Naţional “Sfântul Sava” din capitală lansarea celei de-a doua ediţii a proiectului “5 Licee 5 Teatre”.

Proiectul “5 Licee 5 Teatre” isi propune să încurajeze implicarea liceenilor în activităţi culturale, prinaccesul acestora în instituţii şi la spectacole de teatru, provocându-i în acelasi timp la un concurs de piese de teatru.
O nouă grupă de 150 de elevi din 5 licee din capitală, între care şi membrii ai trupelor de teatru din şcoli, vor putea viziona gratuit piese din repertoriul a 5 teatre partenere din Bucureşti:Teatrul Mic, Teatrul de Comedie, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Nottara şi Teatrul Ion Creanga.
Liceele participante la această ediţie “5 Licee 5 Teatre” sunt: Colegiul Naţional “ Victor Babeş ”, Colegiul Naţional “ Mihai Viteazul ”, Colegiul Naţional “Sfântul Sava”, Colegiul Naţional “Spiru Haret” si Colegiul Naţional “Gheorghe Lazar”.

Trupele de teatru ale liceelor participante vor putea lua parte la activităţi interactive cu reprezentanţi ai teatrelor partenere şi vor fi coordonate de către aceştia în punerea în scenă a unei piese de teatru scurt. Proiectul se va derula în perioada octombrie – decembrie 2012 şi se va finaliza cu reprezentaţiile şi premierea celor 5 piese de teatru realizate de liceeni.
La întalnirea de la Colegiul Naţional “Sfântul Sava” au participat reprezentanţii organizatorului şi ai partenerilor: Fundatia ECDL ROMÂNIA, Primaria Municipiului Bucuresti, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si UNITER, de asemenea elevii selectaţi în trupele de teatru şi profesorii coordonatori. S-au stabilit reţelele de comunicare şi s-au discutat primele activităţi.

Piesele de teatru ce vor intra în concurs au ca temă drepturile omului şi trebuie să respecte condiţia de a fi premiere absolute. Concursul şi gala vor avea loc in jurul datei de 10 decembrie 2012, Ziua Internaţională a Drepturilor Omului.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm contactaţi:
 
Irinuca Vaduva, Manager proiect
Tel.: 0213169922
E-mail: irinuca.vaduva@ecdl.org.ro