(Română) IN MEMORIAM ION CARAMITRU

ion caramitru

(Română) A plecat dintre noi o personalitate unică a artei, culturii, istoriei contemporane. Un om de o mare forţă morală, un artist înzestrat cu talent multilateral, o conştiinţă puternică, de singulară anvergură, care a ştiut să perceapă timpul, să-l pătrundă și să urmeze calea dreaptă.

Citește mai mult

(Română) LAUREAȚII GALEI PREMIILOR UNITER EDIŢIA A 29-A

gala premiilor uniter 2021

(Română) Emoții puternice, bucuria reîntâlnirilor, multe zâmbete, o vibrație extraordinară a animat spațiul Galei la București, unde ne-am întors după 6 ani de călătorii prin țară. Mulțumim tuturor celor care, într-un fel sau altul, ne-au fost alături!

(Română) Mesaj de Ziua Internațională a Dansului 2021 – 29 aprilie

(Română) „Totul începe cu mișcare - un instinct comun nouă, tuturor - iar dansul este mișcare rafinată pentru a comunica. Tehnica impecabilă este, desigur, importantă și impresionantă, dar esența este ceea ce dansatorul exprimă prin mișcare, înăuntrul ei.” ( Friedemann Vogel )

(Română) LA MULȚI ANI, EUGEN ȚUGULEA !

(Română) De obicei, când spui despre un artist că împlinește 90 de ani, te gândești că amintirile trebuie să fie „instituția” căreia i se dedică omul respectiv. Însă, în cazul dumneavoastră, domnule Eugen Țugulea, lucrurile stau cu totul altfel. Reușiți să trăiți poezia cu o curiozitate infinită, să faceți teatru cu inteligență, cu vioiciune, sensibilitate și cu o energie parcă întinerită an de an.

(Română) Ion Caramitru și Senatul UNITER: „Suntem alături de Maia Morgenstern. Orice formă de rasism este intolerabilă“

(Română) UNITER – Uniunea Teatrală din România își exprimă îngrijorarea și revolta cu privire la situația teribilă cu care a fost și este confruntată artista Maia Morgenstern, membră a uniunii noastre, actriță de prim rang a teatrului românesc, director al Teatrului Evreiesc din București. Suntem alături de Domnia Sa.

(Română) Festivalul Internațional „Matei Vișniec” | 21 – 27 martie 2021

(Română) Muzeul Național al Literaturii Române organizează prima ediție a Festivalului Internațional Matei Vișniec în perioada 21 – 27 martie 2021, marcând, prin prima și ultima zi de festival, două date importante în calendarul cultural – Ziua Internațională a Poeziei și Ziua Mondială a Teatrului.

1 2 3 56