(Română) LAUREAȚII GALEI PREMIILOR UNITER EDIŢIA A 29-A

gala premiilor uniter 2021

(Română) Emoții puternice, bucuria reîntâlnirilor, multe zâmbete, o vibrație extraordinară a animat spațiul Galei la București, unde ne-am întors după 6 ani de călătorii prin țară. Mulțumim tuturor celor care, într-un fel sau altul, ne-au fost alături!

Citește mai mult

(Română) Mesaj de Ziua Internațională a Dansului 2021 – 29 aprilie

(Română) „Totul începe cu mișcare - un instinct comun nouă, tuturor - iar dansul este mișcare rafinată pentru a comunica. Tehnica impecabilă este, desigur, importantă și impresionantă, dar esența este ceea ce dansatorul exprimă prin mișcare, înăuntrul ei.” ( Friedemann Vogel )

(Română) LA MULȚI ANI, EUGEN ȚUGULEA !

(Română) De obicei, când spui despre un artist că împlinește 90 de ani, te gândești că amintirile trebuie să fie „instituția” căreia i se dedică omul respectiv. Însă, în cazul dumneavoastră, domnule Eugen Țugulea, lucrurile stau cu totul altfel. Reușiți să trăiți poezia cu o curiozitate infinită, să faceți teatru cu inteligență, cu vioiciune, sensibilitate și cu o energie parcă întinerită an de an.

(Română) Ion Caramitru și Senatul UNITER: „Suntem alături de Maia Morgenstern. Orice formă de rasism este intolerabilă“

(Română) UNITER – Uniunea Teatrală din România își exprimă îngrijorarea și revolta cu privire la situația teribilă cu care a fost și este confruntată artista Maia Morgenstern, membră a uniunii noastre, actriță de prim rang a teatrului românesc, director al Teatrului Evreiesc din București. Suntem alături de Domnia Sa.

(Română) Festivalul Internațional „Matei Vișniec” | 21 – 27 martie 2021

(Română) Muzeul Național al Literaturii Române organizează prima ediție a Festivalului Internațional Matei Vișniec în perioada 21 – 27 martie 2021, marcând, prin prima și ultima zi de festival, două date importante în calendarul cultural – Ziua Internațională a Poeziei și Ziua Mondială a Teatrului.

(Română) Drum lin, BRUNO MASTAN!

(Română) Artist marionetist, doctor in filozofie, cu o experienţă de peste 20 de ani în arta spectacolelor de marionete, în terapie prin artă şi educaţie. Expert UNESCO pentru patrimoniul cultural imaterial şi expert sectorial pentru cultură, artizanat şi meşteşuguri tradiţionale. A fost un foarte apropiat și dedicat colaborator al programului CLINICLOWN, inițiat în 1994 de UNITER.

(Română) In memoriam Valeria Gagialov

(Română) A plecat la stele actrița Valeria Gagialov, în ziua de 9 februarie 2021. Născută pe 9 decembrie 1931, artista face parte din Generația de aur a teatrului și filmului românesc. S-a remarcat printr-o prestanță scenică aparte, prin eleganța ținutei, prin claritatea și calitatea rostirii.

Juriul

(Română) UNITER – UNIUNEA TEATRALĂ DIN ROMÂNIA anunță juriul de nominalizări pentru cea de-a XXIX-a ediție a GALEI PREMIILOR UNITER.

1 2 3 56