(Română) Biblioteca virtuală

Pentru că știm sigur că nu ați avut ocazia să citiți ultimele piese câștigătoare ale Concursului de dramaturgie Cea mai bună piesă românească a anului, UNITER lansează biblioteca virtuală Cea mai bună piesă românească.

Pe site-ul www.uniter.ro și pe pagina oficială de facebook a UNITER vom posta în format digital piesele câștigătoare și nominalizate în ultimele zece ediții.

Piesa anului 2017 și celelalte piese nominalizate
Piesa anului 2016 și celelalte piese nominalizate
Piesa anului 2015 și celelalte piese nominalizate
Piesa anului 2014 și celelalte piese nominalizate
Piesa anului 2013 și celelalte piese nominalizate
Piesa anului 2012 și celelalte piese nominalizate
Piesa anului 2011 și celelalte piese nominalizate
Piesa anului 2010 și celelalte piese nominalizate
Piesa anului 2009 și celelalte piese nominalizate

E vremea unor resetări. O criză este adesea o oportunitate. Nu doar un risc.

Să fim optimiști și să găsim oportunități!

De aceea, ca majoritatea instituțiilor culturale, și nu numai, UNITER își restructurează proiectele și vine în întâmpinarea iubitorilor de teatru cu soluții la situația de criză socială pe care o traversăm zilele acestea.

Iureșul zilelor când totul părea posibil, când făceam multe lucruri fără să fim constrânși de nimic s-a dizolvat. Acum trăim în prezent, avem parcă mai mult timp pentru noi și ai noștri, ne testăm limitele și răbdarea, ne (re)descoperim pasiuni. Cu alte cuvinte, TRĂIM.

Pe lângă faptul că oferă o sursă de lectură săptămânală, biblioteca virtuală poate fi o bază de date extrem de utilă pentru artiștii care doresc să abordeze în proiectele lor viitoare texte ale dramaturgiei românești contemporane.

Și pentru că în aceste vremuri putem exersa cuvântul ÎMPREUNĂ doar în spațiul virtual, lansăm o provocare pentru artiștii din lumea teatrului! Invităm pe doritori să se „întâlnească” în mediul online și să creeze un spectacol-lectură pornind de la una din piesele postate.

Vă dorim sănătate, răbdare și timp de citit și ascultat!

*

Ediția 2020 a concursului de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului” este în plină desfășurare. Juriul își continuă activitatea de lecturare a pieselor înscrise în concurs iar la începutul lunii mai vom afla câștigătorul.