A plecat dintre noi actorul MIŞU FOTINO

UNIUNEA TEATRALĂ DIN ROMÂNIA – UNITER – îşi exprimă adâncul regret la dispariţia renumitului actor de teatru şi film MIŞU FOTINO.

A plecat dintre noi actorul MIŞU FOTINO

Un privilegiat al teatrului. Încă din coplilărie a extras din seva-i ispititoare, la doar 7 ani jucând pe scenă alături de tatăl său în piesa de teatru „Coloniale”.

Remarcat de regizorul Sică Alexandrescu, din 1956 îşi începe adevărata viaţă teatrală în Bucureşti, la Teatrul Naţional. Şi vreme de mai bine de 77 de ani teatrul i-a fost cămin.

Steaua fără nume, Invitaţie la castel, Minunata pantofăreasă, O noapte furtunoasă, O femeie cu bani, Surorile Boga, Avarul, Apus de soare, Adam şi Eva, Îmblânzirea scorpiei, Aşteptând la Arlechin, Ispita, Maşinăria Cehov şi Egoistul sunt doar câteva dintre spectacolele cărora s-a dăruit.

Teatrul i-a adus cele mai multe bucurii şi multiple recunoaşteri ale talentului şi devoţiunii, printre care: Ordinul Meritul Cultural în 1967 „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice”, Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor în 2004, precum şi premiul pentru „Întreaga activitate” în cadrul Galei Premiilor UNITER în anul 2006.

La 83 de ani, se stinge din viaţă unul dintre actorii de renume ai teatrului şi cinematografiei româneşti. Un mare om, de o zdruncinantă sârguinţă, de care ne va fi cu siguranţă dor.

Pentru cei care doresc să aducă un ultim omagiu, trupul neînsufleţit al actorului va fi depus în Sala Media a Teatrului Naţional Bucureşti, mâine, 15 ianuarie începând cu ora 10.00. Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Bellu la ora 14.00.

Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!

UNITER