Andreea Vasile, actriță: „Când vine vacanța vreau să închid ochii și să fie deja septembrie”

GÂNDURI LA FINAL DE STAGIUNE. Cu ce rămân actorii acum, când se trage cortina peste stagiune? Răspunde actrița Andreea Vasile.

Andreea Vasile, actriță: „Când vine vacanța vreau să închid ochii și să fie deja septembrie”

Andreea Vasile, ne îndreptăm iată către finalul stagiunii. Cu ce gânduri ai rămas după ultima stagiune? Pe unde ai umblat, pe unde ai jucat și cum ți-a fost?
Am umblat prin orașele țării, am jucat pe unde ne-au invitat oamenii și a fost bine mai mereu. Am rămas cu câteva râsete, un pic de lacrimi răzlețe, două-trei neputințe, o speranță și mai multe bucurii. Și cu câteva întâlniri. Se termină stagiunea și cam aștept cu ochii deschiși o vacanță, da’ când vine vacanța vreau să-i închid la loc și să fie deja septembrie.

Cinema, seriale TV. Unde o mai pot vedea admiratorii pe Andreea Vasile, în ce mai joacă ea pe marile și pe micile noastre ecrane?
De la jumătatea lui iunie filmăm pentru „Pădurea Spânzuraților” în regia lui Dominic Dembinski la TVR, iar apoi urmează „Umbre 3” (n.r. – al treilea sezon al serialului „Umbre”, la HBO).

Vacanță de vară. Există vacanță de vară pentru Andreea Vasile, cum va fi ea petrecută? Se merge la relaxare, se muncește și vara, cum e?
Ne place sau nu, dar trebuie să ne obișnuim că există și vacanța de vară. Vacanța perfectă (ca și viața perfectă) e cea care-ți permite să alternezi ritmurile. Să muncești suficient cât să-ți permiți o vacanță în care se merge la relaxare, ca apoi să n-ai timp să te obișnuiești prea tare pentru că trebuie să mai muncești un pic. Nu știu cum va arăta vara asta, dar deocamdată suntem oamenii muncii.

Toamnă. Ce urmează pentru stagiunea ce va să vină? Spectacole noi, care, când, unde, cum, de ce?
Reluăm „Tartuffe”, spectacolul care a avut premiera acum două luni la teatrul din Brăila, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu. Și avem un turneu prin toată țara. Se reia un spectacol la care țin foarte tare „Reguli de viață, la Sala Nouă a Teatrului de Comedie, în regia Ioanei Petre. Un spectacol nou nouț. Și o serie nouă „Umbre”, cum am zis.

Fericire. Care a fost lucrul care te-a făcut cea mai fericită în cariera dumitale de actriță pe parcursul ultimilor luni?
Reîntâlnirea cu colegii de la Brăila și cele aproape două luni de navetă București – Brăila cu seri petrecute în teatru. Drumurile prin țară cu „Jake și cu toate femeile lui” (zâmbește). Un spectacol cu cele mai mari emoții și cea mai mare bucurie.

Noua generație. Ai avut timp să mergi la teatru să vezi și spectacolele colegilor? Ai remarcat pe cineva anume? Cine vine tare din (și mai) noua generație? Spune-ne, pe cine să avem în vizor?
Am văzut ce generație de oameni faini avem. Cât de talentați, liberi, al naibii de frumoși și dornici să facă meseria asta. Sunt o mulțime de spectacole care merită să fie văzute, cu oameni tineri și extrem de talentați.

„Sunt o mulțime de spectacole care merită să fie văzute, cu oameni tineri și extrem de talentați.”
Andreea Vasile, actriță

Foto: Marie Claire