Apariţii editoriale la UNITEXT

(Română)   Editura UNITEXT a Uniunii Teatrale din România-UNITER vă prezintă două noi apariţii editoriale ce fac parte dintr-un proiect ce are în vedere o constantă a spectacolului teatral a acestui început de mileniu: perspectiva Comunicării în realizarea discursului teatral în scenă.

Apariţii editoriale la UNITEXT

 
Editura UNITEXT a Uniunii Teatrale din România-UNITER vă prezintă două noi apariţii editoriale ce fac parte dintr-un proiect ce are în vedere o constantă a spectacolului teatral a acestui început de mileniu: perspectiva Comunicării în realizarea discursului teatral în scenă. Cultura teatrală contemporană a înregistrat observaţii critice şi teoretice de o mare diversitate privind mutaţiile în acest domeniu, mai puţin abordate în spaţiul românesc.

Cele doua volume ale acestui proiect editorial, semnate de doi critici şi universitari de prestigiu, se înscriu în această arie de preocupări ale artei teatrale contemporane, aducând perspective critice şi teoretice semnificative, fiind oferte importante pentru studiile teatrale românesti, dar şi pentru acel public doritor de sincronizare cu perspective moderne de analiză a culturii teatrale de la noi.

Comunicarea pe viu în condiţiile competiţiei vizualului şi ale expansiunii tehnologiei informaţiei şi a comunicării – este nucleul esenţial al volumului semnat de Marian Popescu (Teatrul şi Comunicarea. Elemente ale paradigmei teatrale) – şi actul receptării spectacolului, comunicarea dincolo de scenă, dintr-o viziune pluridisciplinară, este ţinta volumului semnat de Miruna Runcan (Signore Misterioso. O anatomie a spectatorului).
Anexăm copertele celor două volume.

Volumele au fost puse în vânzare la Standul de la Secretariatul UNITER (strada George Enescu 2-4, sector 1, Bucureşti, telefon 021 3113214, 021 3153636) şi pe site-ul UNITER (www.uniter.ro).