Aplicaţii Martie 2010

1st  Fundamental Monodrama Festival Care are lor la  KULTURHAUS NIEDERANVEN / LUXEMBOURG, în perioada 9 – 17 iulie 2010. Termeni şi condiţii de participare:  Producţiile eligibile pentru înscriere trebuie să fie solo performances, în sensul existenţei unui singur protagonist al acţiunii scenice, însoţit chiar de performer adiţionali pe scenă, precum şi de toţi cei care contribuie la realizarea producţiei. Aplicaţiile trebuie să includă un DVD cu înregistrarea spectacolului, schema de décor şi lumini, fişa tehnică...

Aplicaţii Martie 2010

1st  Fundamental Monodrama Festival

Care are lor la  KULTURHAUS NIEDERANVEN / LUXEMBOURG, în perioada 9 – 17 iulie 2010. Termeni şi condiţii de participare:  Producţiile eligibile pentru înscriere trebuie să fie solo performances, în sensul existenţei unui singur protagonist al acţiunii scenice, însoţit chiar de performer adiţionali pe scenă, precum şi de toţi cei care contribuie la realizarea producţiei.

Aplicaţiile trebuie să includă un DVD cu înregistrarea spectacolului, schema de décor şi lumini, fişa tehnică (distribuţie, realizatori), precum şi orice alt material adiţional care se consider a fi relevant.

Termenul limită pentru depunerea aplicaţiilo reste 31 martie 2010.

Aplicaţiile trebuie trimise pe adresa: FUNDAMENTAL ASBL., 49, RUE N.S. PIERRET, L – 2335 LUXEMBOURG.

Programele de perfectionare Maison des Cultures du Monde 2010

Apelul la candidaturi 2010 pentru programele de formare organizate de Maison des Cultures du Monde s-a deschis. Aceste programe structurate in doua sesiuni, Primavara si Toamna sunt initiate de Ministerul francez al culturii si comuncarii si ofera in fiecare an profesionistilor din domeniul culturii posibilitatea de a se perfectiona in Franta.

Programul „Inginérie de projets culturels” al sesiunii de Primavara se adreseaza exclusiv personalului român francofon angajat in structurile culturale franceze  (Centre culturale, Aliante franceze, Institute franceze).

Celelalte programe, „Courants du monde”, din sesiunea de Toamna se adreseaza profesionistilor francofoni cu niveluri inalte de responsabilitate in domeniul gestiunii, al administratiei si actiunii culturale.

Maison des Cultures du Monde acopera cheltuielile de scolarizare, precum si sejurul (cazare, masa) candidatilor admisi. Transportul international va fi suportat de candidati sau de institutiile in care sunt angajati.

Data limita de depunere a candidaturilor la Serviciul de Cooperare si Actiune Culturala al Ambasadei Frantei la Bucuresti pentru programul sesiunii de Primavara este luni 8 martie 2010.

Data limita de depunere a candidaturilor la Serviciul de Cooperare si Actiune Culturala al Ambasadei Frantei la Bucuresti pentru programele sesiunii de Toamna este luni 22 martie 2009.

Dosarele vor fi trimise prin posta sau depuse direct la Serviciul de Cooperare si Actiune Culturala al Ambasadei Frantei la Bucuresti (str. Emile Zola n° 6, sector 1, Bucuresti), contact : Silvia Tinca-Jambon.

Toate detaliile legate de aceste programe, precum si dosarele de candidatura sunt disponibile pe site-ul Maison des Cultures du Monde, www.mcm.asso.fr