August Strindberg – Marele Drum

(Română) Proiect finanţat de către Fodul Cultural Naţional,ce urmează să se desfăşoare în perioada septembrie – noiembrie 2011, care își propune realizarea unui spectacol-happening pe ultimul text dramatic al lui August Strindberg, “Drumul cel mare”.

August Strindberg – Marele Drum

 
Proiect finanţat de către Fodul Cultural Naţional,ce urmează să se desfăşoare în perioada septembrie – noiembrie 2011, care își propune realizarea unui spectacol-happening pe ultimul text dramatic al lui August Strindberg, “Drumul cel mare”

Spectacolul – happening se va desfăşura în trei spaţii publice diferite şi propune o colaborare între trei artiști diferiți: un actor, un muzician și un artist plastic, care vor crea pentru public o operă proprie artei lor.

Mărturie a actului teatral va rămâne seria de portrete și colaje de fotografii realizate de artistul-plastician, care la finalul experimentului tearal vor constitui o expoziție, însoțită sonor de improvizațiile muzicale. Cei care au dat viață cuvântului pentru un timp, vor rămâne, în imagini și sunete, doar o amintire.

Despre amintirea unei vieți întregi este vorba de fapt și în “Drumul cel mare”, căci Strindberg sintetizează în mod exemplar întreaga sa experiență de viață și de autor dramatic, creând un text provocator și extrem de contemporan. Pentru că vorbește despre OM, între ISTORIE și propria lui istorie.
Este o poveste despre drumul Omului prin viață, în șapte stațiuni, pusă „în drum”, pentru a-i opri din drum pe oamenii grăbiți și a-i „provoca la teatru”.

Informaţii despre proiect la: www.facebook.com/strindberg.MareleDrum