Campania „Artiști pentru artiști” 2024 (20 martie – 20 aprilie)

UNITER invită toate instituțiile să se alăture Campaniei Naţionale „Artiştii pentru artişti”, eveniment stimulator al solidarităţii de breaslă, un resort financiar pentru artiştii vârstnici cu probleme de sănătate și existenţă.

Campania „Artiști pentru artiști” 2024 (20 martie – 20 aprilie)

Deși existența programului a fost periclitată în anii pandemiei, UNITER a continuat să ofere sprijin artiștilor aflați în nevoie și a ajuns să organizeze ediția cu numărul 20 a Campaniei, în perioada 20 martie – 20 aprilie 2024.

De-a lungul celor 19 ediții, UNITER s-a bucurat și s-a bazat pe susţinerea teatrelor din Bucureşti şi din ţară – instituţii care au înţeles scopul important al acestei Campanii – programând spectacole sub semnul „Artiştii pentru artişti”. Sumele provenite din vânzarea de bilete au alimentat Fondul de Solidaritate Teatrală, baza financiară a acestor sesiuni de sprijin.

Pentru a continua colaborarea cu UNITER şi a participa şi în acest an la susținerea cauzei artiștilor, instituţiile care vor să facă parte din proiect să colaboreze trebuie să programeze un spectacol de succes din repertoriu sub semnul „Artiştii pentru artişti”, în perioada mai sus menționată, spectacol ale cărui încasări (nu mai puțin de 1500 lei) să fie direcţionate în Fondul de Solidaritate Teatrală (RO14BRDE445SV17256174450).

UNITER așteaptă propunerile instituțiile până la data limită de 25 februarie 2024.

Scopul Campaniei „Artiști pentru artiști” este ca spectacolele să ajungă la un public cât mai divers şi mai numeros, pentru că numai aşa putem menţine fondul de solidaritate. Mai mult, este foarte important să includem în program cât mai mulţi artişti care au nevoie de ajutor. Dacă într-un teatru există artişti aflaţi într-o situaţie dificilă de sănătate sau dacă aveţi ştiinţă despre artişti pensionari sau încă activi grav bolnavi, UNITER își dorește să afle informații despre situația acestora.

Împreună putem veni în ajutorul lor!