Campania Naţională

(Română) UNITER – Uniunea Teatrală din România organizează, încă din anul 2002, Campania Naţională „Artiştii pentru artişti”, cu scopul sensibilizării opiniei publice în vederea strângerii de fonduri pentru artiştii vârstnici cu probleme de sănătate din toată ţara.

Campania Naţională

 

UNITER – Uniunea Teatrală din România organizează, încă din anul 2002, Campania Naţională „Artiştii pentru artişti”, cu scopul sensibilizării opiniei publice în vederea strângerii de fonduri pentru artiştii vârstnici cu probleme de sănătate din toată ţara. Campania a fost instituită nu numai ca resort financiar, ci mai ales ca stimulator al solidarităţii artistice şi un semnal pentru publicul de teatru şi pentru autorităţi cu referire la starea delicată a artiştilor pensionari.

Dincolo de solidaritatea de breaslă, UNITER a încercat să dezvolte şi componenta de sensibilizare a opiniei publice prin atragerea de parteneri, finanţatori, donatori, servicii, sponsorizări etc.

Printre obiectivele Campaniei se numără ajutorarea financiară a aproximativ 100 de artişti din toată ţara cu situaţii medicale grave şi urgente, precum şi crearea unui cadru de asistenţă socială şi a unui suport moral care să asigure o nouă perspectivă vieţii şi carierei artistice a beneficiarilor.

 

Campania Naţională „Artiştii pentru artişti” continuă şi pe parcursul anului 2009 şi se va concretiza în mai multe sesiuni de ajutorare a artiştilor pensionari, mai ales  în preajma sărbătorilor creştine.

 

Ca în fiecare an, punctul culminant al Campaniei este reprezentat de un spectacol de strângere de fonduri organizat în data de 27 martie, pentru a marca Ziua Mondială a Teatrului. Acesta este momentul central al Campaniei, moment în care se acumulează cea mai mare parte a fondurilor utilizate de-a lungul întregului an.

 

În acest an spectacolul de caritate al Campaniei „Artiştii pentru artişti” este „La lilieci cu Marin Sorescu”,  la care au participat artiştii: Mircea Albulescu, Victor Rebengiuc, Virgil Ogăşanu, Dorel Vişan, George Mihăiţă, Ion Caramitru, Valentin Mihali, Romaniţa Ionescu şi Tudor Gheorghe.

Spectacolul va fi transmis pe TVR Cultural, vineri, 27 martie, ora 20.30, însoţit de o dezbatere.

 

Campania Naţională „Artiştii pentru artişti” este un program al UNITER, realizat în colaborare cu TVR Cultural, Fundaţia Raţiu din Marea Britanie, Fundaţia Raţiu România, Centrul Raţiu pentru Democraţie din Turda.

 

În semn de solidaritate, instituţiile teatrale din  ţară se alătură Campaniei „Artiştii pentru artişti” şi fac astfel posibilă transmiterea informaţiilor către publicul de teatru, singurul în măsură să sprijine acţiunea noastră prin donaţii, sponsorizări etc.

 

Contul Solidarităţii Teatrale este:

cod IBAN  RO40RZBR0000060007801286

deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Piaţa Amzei