Concursul de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului 2021”

Asociația UNITER – Uniunea Teatrală din România anunţă că ediția cu numărul 30 a Concursului de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului” primește piese de teatru pentru înscrierea în competiție până la data de 5 martie 2022.

Concursul de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului 2021”

Concursul primește numai texte noi, care nu au fost publicate sau reprezentate. Nu se primesc în concurs dramatizări sau traduceri. Textele pieselor NU se primesc în format tipărit (print) și NU se restituie după finalizarea concursului.

Înscrierea pieselor se va face astfel:

Textul piesei se va trimite redactat în format word sau pdf prin e-mail, la adresa: unitext@uniter.ro. Numele autorului trebuie să fie SECRET, el nu va figura pe pagina de titlu a piesei sau în text și va fi înlocuit cu un MOTTO, înscris lângă titlul piesei.

Ulterior, autorul va trimite prin poștă, la adresa: UNITER, strada George Enescu nr. 2-4, București 010305, un plic închis în care vor fi înscrise: titlul piesei, motto-ul, numele autorului, adresa poștală, numărul de telefon, e-mail-ul, informații necesare pentru a putea fi contactat. Pe plic, se va menționa: „Pentru concursul Cea mai bună piesă românească a anului 2021” și MOTTO-ul din pagina de titlu a piesei transmise prin e-mail.

Cele două trimiteri trebuie să respecte data limită de înscriere – 5 martie 2022.

Câștigătorul concursului va fi premiat pe scena Galei Premiilor UNITER 2022, iar piesa câștigătoare va fi publicată într-un volum publicat de Editura UNITEXT a UNITER.

În funcție de evoluția evenimentelor sanitare prin care trecem, UNITER va face publice toate informațiile legate de eventuale schimbări privind organizarea și desfășurarea Concursului de dramaturgie.