Conferinţe, lansări, reviste, iunie 2010

Teatrul Naţional Bucureşti www.tnb.ro 6 iunie, ora 11.00, Sala Atelier. Conferinţa domnului Vintilă Mihăilescu cu tema  La început a fost cultura? Rationalism şi empirism în gândirea socială românească.   Scena.ro După ce a început anul inaugurând de Ziua Mondială a Teatrului parteneriatul cu Librăriile Humanitas prin două lecturi organizate la Cluj si Timisoara, cu sprijinul teatrelor nationale din aceste orase, Scena.ro a plecat la festival! Mai întâi a fost prezentă la Festivalul Dramaturgiei Românesti si...

Conferinţe, lansări, reviste, iunie 2010

Teatrul Naţional Bucureşti www.tnb.ro

6 iunie, ora 11.00, Sala Atelier.
Conferinţa domnului Vintilă Mihăilescu cu tema  La început a fost cultura? Rationalism şi empirism în gândirea socială românească.
 

Scena.ro
După ce a început anul inaugurând de Ziua Mondială a Teatrului parteneriatul cu Librăriile Humanitas prin două lecturi organizate la Cluj si Timisoara, cu sprijinul teatrelor nationale din aceste orase, Scena.ro a plecat la festival!

Mai întâi a fost prezentă la Festivalul Dramaturgiei Românesti si la Festivalul Shakespeare de la Craiova, apoi a fost lansată la Tg. Mures, cu ocazia Întâlnirii scolilor de Teatru, fiind prezentată de doi prestigiosi critici de teatru, colaboratori permanenti ai revistei – Alina Nelega si Iulia Popovici.

Revista continuă să se asocieze cu evenimentele teatrale ale primăverii: marti, 25 mai, ora 12.00 va fi lansată la Muzeul Literaturii în cadrul Zilelor Teatrului Masca, în prezenta fondatorului acestei companii, actorul Mihai Mălaimare. Numărul 8 aprilie/mai al revistei, al doilea din acest an, contine un amplu dosar dedicat celor 20 de ani de existentă ai singurului teatru non-verbal din România.

Următoarea oprire a revistei de artele spectacolului Scena.ro va fi la Sibiu, unde numărul 9 iunie/iulie va fi lansat în data de 31 mai, ora 12.00, la Centrul Cultural Habitus, în cadrul editiei a XVII-a a prestigiosului Festival International de Teatru, în prezenta colaboratorilor săi din tară si străinătate, printre care George Banu, Mirella Patureau.

Revista de artele spectacolului Scena.ro va fi prezentă în perioada 28 mai – 6 iunie si la Festivalul International de Film Transilvania – TIFF, unde se va vinde în standurile special amenajate pentru publicatiile de gen.

Scena.ro apare cu sprijinul partial al UNITER, fiind finantată din timbrul teatral, în baza unui proiect. Parteneri de distributie: librăriile Humanitas si Cărturesti, Libraria Engleza Anthony Frost, Book Corner Cluj, Ceainăria Bernschutz. Revista poate fi comandată on-line la www.fnt.ro