Cu bucurie și seninătate să întâmpinați Sărbătoarea Crăciunului – Felicitare realizată de scenografa Nina Brumușilă

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, felicitarea pe care UNITER v-o dăruiește virtual la finalul anului 2022 este semnată de scenografa Nina Brumușilă.

Cu bucurie și seninătate să întâmpinați Sărbătoarea Crăciunului – Felicitare realizată de scenografa Nina Brumușilă

FELICITARE…

Un gând, o dorință, o speranță… A fost o propunere de a medita. Cum să cuprinzi totul în cuvinte și, mai ales, într-o imagine, fără să riști să cazi în stereotipuri? Nu e simplu, dar am decis să împletesc două simboluri. Și, pentru că, prin profesia mea, „citesc” în imagini, am ales simbolul trofeului premiilor UNITER, care, din anul 1990, ne reprezinta breasla, pe noi toți, într-un fel sau altul, cei care iubim și trudim în teatru.

Trofeul creat de Ion Bitzan, „carte-obiect” – carte legată în cruce – este un legământ, o credință a noastră, si, printre multe alte conotații, am „văzut” în ea o fereastră, al doilea simbol. O fereastră cu cercevele în cruce, prin care privim și descoperim lumea din afara noastră, lumea reală sau cea imaginară, ca în teatru. De aici a fost doar un pas să compun o imagine suprapusă, o „fereastră-trofeu” (parcă văd zâmbetul d-lui profesor Bitzan, de când eram studentă!).

Fereastra este un interpus al emoțiilor interiorului cu exteriorul. Aș vrea să cred că mesajul polivalent ajunge la voi toți de pretutindeni. Uneori, cuvintele nu reușesc decât în mică parte să transmită emoția și mirajul descoperirilor. Ca scenograf, am încercat mereu să găsesc o imagine care să capteze, să aibă magnetism, dar să te lase și pe tine, ca spectator, să descoperi și altceva… poate un pic de magie. Sper ca prin fereastra minții, să descoperiți voi înșivă lumina și steaua voastră norocoasă, care vă vor călăuzi gândul, dorința și speranța în viitor!

 

Cu bucurie și seninătate să întâmpinați Sărbătoarea Crăciunului.

Fiți încredințați că bucuria stă în a dărui celuilalt o fărâmă din timpul nostru.

La mulți ani și un 2023 cu pace și armonie!

-Nina Brumușilă